Startup Spotlight Online oferă 225.000 de euro celui mai bun start-up: cum te poți înscrie

Startup Spotlight Online oferă un premiu-investiție de 225.000 de euro câștigătorului competiției de la finalul programului, premiu ce este oferit de către o serie de investitori din industria de tehnologie locală.

Anul acesta, organizatorii conferinței How to Web au lansat Startup Spotlight Online, un program de suport pentru startup-uri ce durează două luni, și care anterior se desfășura în cadrul conferinței. Programul se va încheia cu un eveniment privat de pitching în cadrul căruia un juriu format din experți și investitori va alege cel mai bun startup al programului, care va primi un premiu-investiție în valoare de 225.000 de euro.

Aplicările se încheie pe 27 Septembrie și se pot realiza AICI.

Premiul este sindicalizat de către un grup de investitori locali - platforma de equity crowdfunding Seedblink, rețeaua de angel investors TechAngels, fondul de investiții Gapminder Venture Partners, vehiculul de investiții private Simple Capital și rețeaua de investitori Transylvania Angels Network. Suma este oferită ca aport la o viitoare investiție în startup, sub forma unui convertible note.

Lansat în 2011, programul Startup Spotlight se desfășura anual în cadrul conferinței How to Web. Cele 40 de startup-uri participante vor avea două luni la dispoziție pentru a organiza întâlniri private cu cei peste 70 de experți și investitori din program.

Citeste si:
Cum pot fi ajutați antreprenorii la început de drum
Comunitatea care le oferă...

Cine sunt experții și investitorii din program

Printre ei se vor afla Des Traynor (co-fondator al Intercom), Marius Tîrcă (co-fondator al UiPath), Mada Seghete (co-fondator Branch.io), Marvin Liao (consultant și investitor, ex-500 Startups San Francisco), Raluca Panțiru (Product Manager la Fitbit), Bogdan Axinia (Head of eMAG Explore) și Raul Popa (co-fondator și CEO al TypingDNA), alți experți ce au contribuit la dezvoltarea unor companii ca Shopify, Dropbox, Booking.com, Omniconvert, dar și specialiști din zona corporate care colaborează cu startup-urile precum Monica Obogeanu (Orange Fab), René Schob (KPMG Startup Grow Pad), Ionuț Stanimir (BCR-InnovX), Dan Oros (Google for Startups), Mihai Frențiu (Tech'n Trade by METRO SYSTEMS România) sau Sergiu Pop (Microsoft for Startups).

De asemenea, programul pune în legătură participanții unii dintre cei mai importanți investitori din Europa precum Irina Haivas (Atomico), Carlos Espinal (Seedcamp), Andrei Brașoveanu (Accel), Ondrej Bartos (Credo Ventures), Dan Lupu (Earlybird Venture Capital), Dan Mihăescu (Gapminder Venture Partners), Jon Bradford (Dynamo VC), Mălin Ștefănescu (TechAngels) și reprezentanți ai unor fonduri de investiții ca Notion Capital, 500 Startups Istanbul, LAUNCHub Ventures, Early Game Ventures, Smok Ventures, Gecad Ventures, Simple Capital, cărora li se alătură platforma regională de equity crowdfunding Seedblink.

Echipele vor mai beneficia de până la 30 de întâlniri private și sesiuni de ask-me-anything, pitch coaching, introduceri la mentori și investitori din rețeaua extinsă a How to Web, totul fără a-și aglomera excesiv programul pe parcursul celor două luni de Startup Spotlight Online. Programul startup-urilor este personalizat în funcție obiectivele de business ale fiecăruia dintre ele, fără a exista activități obligatorii pe parcursul acestuia.

Peste 350 de startup-uri sunt așteptate să aplice la program până la data de 27 septembrie 2020, dintre care vor fi selectați cei 40 de participanți în program. Programul va începe pe 5 octombrie și se va încheia pe data de 4 decembrie, prin evenimentul privat de pitching Pitch Day la care vom afla și câștigătorul programului Startup Spotlight și al investiției de 220.000 de euro, oferit de Seedblink, TechAngels, Gapminder Venture Partners și alți investitori privați.

Citeste si:
Startup-ul care te ajută să îți faci tatuaje temporare
Startup-ul care te ajută să...

Sursa foto: SFIO CRACHO / Shutterstock.com
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri