O firma care dezvolta un instrument de recunoastere faciala bazata pe inteligenta artificiala, pe care il vinde politiei si altor institutii guvernamentale, a colectat peste trei miliarde de imagini de pe internet, potrivit publicatiei New York Times.

Imaginile respective au fost stranse de pe Facebook si alte retele de socializare, site-uri, dar si din paginile "Despre noi" ale unor companii, scrie ziare.com.

Start-upul Clearview AI a primit finantarea initiala de la Peter Thiel, membru al consiliului director al Facebook si un personaj controversat in Silicon Valley. El a mai investit in proiecte controversate, precum Palantir, o companie din domeniul Big Data care colecteaza si analizeaza informatii pentru institutii guvernamentale, inclusiv CIA.

Alte retele de socializare, precum Twitter, nu le permit robotilor sa preia continut publicat pe platformele lor. Clearview AI se bazeaza, insa, pe faptul ca la nivel federal practica nu este restrictionata in SUA.

Clearview sustine ca foloseste doar imagini care erau publice la momentul in care au fost colectate. Facebook a anuntat ca va investiga serviciul si modul in care foloseste datele de pe platforma sa.

Sursa foto: Austin Distel | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri