Barack Obama, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a vorbit despre efectele negative pe care rețelele sociale le au în prezent asupra democrațiilor, făcând referire și la situația din Ucraina.

Fostul președinte american descrie prezentul ca fiind un al moment tumultuos și periculos în istoria omenirii, punctând o serie de îngrijorări cu privire la rolul platformelor sociale în evenimente precum alegerile americane din 2016 și invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina.

”Oameni ca Vladimir Putin înțeleg faptul că nu este necesar ca oamenii să creadă în dezinformări pentru a slăbi instituțiile democratice” spune Obama, care, în schimb, consideră că e nevoie doar să inunzi opinia publică cu cât mai multe dezinformări și teorii ale conspirației pentru a induce oamenii în eroare, nemaiștiind ce să creadă.

”Așa cum Putin a descoperit înainte de alegerile din 2016, platformele noastre de social media sunt construite în așa fel încât susțin astfel de misiuni(...) În competiția dintre adevăr și minciună, cooperare și conflict, designul acestor platforme pare să încline în direcția greșită”, adaugă Obama, conform techcrunch.com.

De partea cealaltă, Scott Galloway, expert digital și profesor de strategie de brand și marketing digital al școlii de business Stern, din cadrul Universității din New York, a vorbit într-un interviu acordat Wall-street.ro despre cum platformele sociale ajută Ucraina să comunice lumii atrocitățile rușilor în țara pe care încearcă să o invadeze.

Expertul în comunicare susține ideea conform căreia suportul publicului poate face diferența într-un război, iar pentru a-l obține trebuie să reușești să gestionezi cât mai bine modul în care comunici.

”Putin nu a fost conștient de faptul că nu poate controla narativul în era social media. Zelenski e mai bun decât el, ucrainenii sunt profesioniști, postează constant video-uri cu președintele ucrainean în tricou, în apropiere de liniile frontului și întreaga lume vede toate aceste imagini”, precizează Scott Galloway pentru wall-street.ro.

El este de părere că impactul nu a fost la fel de mare la nivelul opiniei publice internaționale atunci când Rusia a invadat Crimeea, în 2014, deoarece la acel moment nu au avut o strategie bună de comunicare prin intermediul platformelor sociale.

”Putin nu poate control nici media din propria lui țară(…) Deci, face sens faptul că un om de 69 de ani a subestimat social media și a crezut că o poate controla. Social media joacă un rol imens în acest război”, precizează Scott Galloway.

Sursa foto: Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri