Un raport al Oxford Economics a dezvăluit faptul ca, in 2018, Huawei Romania a contribuit la economia locală cu 218 milioane de euro. De-a lungul ultimilor ani aceasta contribuție a crescut constant si, spune seful companiei, comparat cu Ericsson sau Nokia, Huawei ”este singura companie care are o creștere atât de sănătoasă pe plan local”.

Raportul a fost comandat într-o perioadă tulbure pentru companie, aflată in vizorul administratiei prezidențiale din SUA care încearcă să îi blocheze investițiile prezente si viitoare, forțând totodată și ”mâna” statelor membre UE.Per total, Oxford Economics a calculat ca Huawei a susținut economia locală a țării cu 218 milioane de euro în 2018. Împărțirea se face astfel:

- 128 de milioane de euro contribuție directa, prin forța de muncă, profitul generat de această forță de muncă la nivelul întregii țări;
- 35 de milioane de euro contribuții indirecte prin lanțul de distribuție;
- 60 de milioane de euro contribuții ”induse” indirect prin întoarcerea in economie a salariilor plătite de Huawei angajaților si pe lanțul de distribuție prin cumparaturi si alte cheltuieli.

Retail jobsHuawei a susținut 6.320 de romani prin cele trei canale diferite, in 2018. Această cifra include cei 2.120 de angajați si contractori care muncesc în sit-urile companiei chinezesti, 1.375 pe lanțul de distribuție.

Per total, din taxele plătite de companie catre statul român au putut fi plătiți circa 4.800 de profesori calificați, sau 3.600 de medici, plătiți cu salariul mediu pentru respectivele lor ocupații.Per total, contribuția Huawei la PIB al Romaniei a crescut în medie cu 20% de la an la an între 2014 și 2018, luând în calcul si rata inflației. În aceeași perioadă, numărul de angajați susținuți de Huawei a crescut în medie cu 15% de la an la an, iar taxele plătite au crescut cu 11% anual.

”Suntem foarte încrezători că, fiind cei mai mari contributori în tehnologia 5G, viitorul Guvern nu va împiedica compania să participe la licitația 5G, spun oficialii companiei. Încurajăm Guvernul ca procedura 5G, deja întărziată, să fie deschisă”.

Citeste si:
Fang, Huawei: În 2022 vom lansa mai multe smarthpone-uri decât în 2021
Andy Fang, Huawei: Dorim să...

Vezi aici întreg studiul comandat de Huawei și realizat de Oxford Economics.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri