Directorul General al Poștei Române, Horia Grigorescu, a trimis joi o circulară către oficiile poștale din țară prin care le solicită poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile către cetățenii aflați în carantină din cauza coronavirusului.

Contactat de Digi24.ro, ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, a declarat că i-a cerut directorului să retragă recomandarea și așteptată de la ministrul Sănătății o adresă oficială prin care să fie precizat modul în care poștașii pot livra pensiile și alocațiile fără să fie supuși pericolului de infectare cu coronavirus.

"Persoanele afectate de coronavirus respectiv cu suspiciune de a purta virusul nu pot fi lăsate fără nicio formă de venit. Mai ales în condiţiile actuale în care au nevoie de medicamente, hrană. La fel cum acestor persoane suspecte de virus, autoizolate la domiciliu, cineva la duce de mâncare şi orice alt lucru necesar, şi pensia le va fi livrată! Poşta Română trebuie să îmi prezinte soluţii pentru ca, în condiţii de siguranţă, toţi pensionarii, toţi beneficiarii de ajutoare sociale să-şi primească drepturile. Cei care le primesc pe card deja le-au primit, acum vorbim despre cei care le primesc în numerar. Poşta este în contract cu instituţia aflată în coordonarea Ministerului Muncii - Casa Naţională de Pensii Publice pentru distribuţia, în numerar, a drepturilor de pensie şi a prestaţiilor sociale. Pentru orice problemă există soluţii şi în cursul zilei de astăzi Poşta îmi va prezenta soluţii, ca în orice relaţie contractuală", a precizat, la rândul său, ministrul Muncii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri