Coronavirus și pandemia mondială a dus, nesurprinzător, la cea mai dramatică scădere a vânzărilor de smartphone-uri la nivel global. Astfel, întreaga piață a coborât cu 38% în februarie 2020 față de aceeași perioadă a anului trecut, conform unui nou raport al Strategy Analytics.

Acesta este cel mai mare declin al livrărilor de smartphone-uri din istorie, lucru atribuit coronavirusului. Astfel, în februarie 2020, numărul de smartphone-uri livrate s-a ridicat la 61,8 milioane de unități, o scădere masivă față de cele 99,2 milioane în 2019.

Cererea pentru smartphone-uri s-a prăbușit în Asia luna trecută, din cauza epidemiei COVID-19, și acest lucru a dus la reducerea livrărilor pe mapamond. Unele fabrici din Asia și-au întrerupt chiar complet activitatea, în timp ce mulți clienți s-au izolat complet si au refuzat să mai intre în magazine.

Privind înainte, încă este neclar când ar putea să își revină piața, deoarece achiziționarea unui telefon nou ar putea fi ”mai la coada” listei de priorități pentru mulți oameni în această perioadă dificilă. Vor urma fără doar și poate multe disponibilizări, șomajul va crește și sute de mii de oameni se află în izolare la domiciliu pe glob.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri