Cele mai noi tehnologii în domeniul transformării digitale au fost prezentate cu ocazia evenimentului IBM Think 2020, la care participă online peste 90.000 de specialiști și oameni de afaceri din întreaga lume. Arvind Krishna, CEO IBM, îndeamnă companiile să construiască și să investească în reziliența afacerilor și a lanțurilor economice din care fac parte, drept răspuns la provocările fără precedent ale COVID-19.

"Istoria va privi în urmă la acest moment ca la unul în care transformarea digitală a afacerilor și a societății a accelerat brusc. Aceasta este o oportunitate de a dezvolta noi soluții, noi modalități de lucru și noi parteneriate de care vor beneficia companiile și clienții lor, nu doar astăzi, ci și în anii următori.”, a spus Arvind Krishna în mesajul său transmis online.

Krishna a numit cloudul hibrid și inteligența artificială (AI) „cele două forțe dominante care conduc transformarea digitală”. Cu această ocazie a anunțat o serie de noi servicii, din portofoliul IBM.

O gamă largă de funcții și servicii bazate pe AI, concepute pentru a ajuta șefii departamentelor IT să-și automatizeze infrastructurile IT pentru a fi mai rezistente în fața perturbărilor viitoare și pentru a ajuta la reducerea costurilor. Noul sistem Watson AIOps, folosește AI pentru a detecta, diagnostica și răspunde la anomaliile IT în timp real. Sistemul este construit pe infrastructura Red Hat OpenShift, astfel că rulează în medii cloud hibride și lucrează cu tehnologii colaborative, aflate în centrul mediului de lucru la distanță din ziua de azi, precum Slack and Box.

Reprezentanții companiei precizează că noile soluții, servicii și parteneriate IBM ajută companiile să profite de oportunitățile oferite de tehnologiile 5G și edge. Cu noile funcții construite pe Red Hat OpenShift, pot fi gestionate în mod autonom volumele de lucru pe un număr masiv de dispozitive. În contextul unei adoptări tot mai extinse a tehnologiei 5G, acest sistem va ajuta furnizorii din telecom să ofere mai rapid noi servicii.

Primii furnizori de software independenți (ISV-uri) și furnizori de programe software-as-a-service (SaaS) care intenționează să folosească cloud-ul public al IBM pentru servicii financiare sunt Assima, C3.ai, Finacle, Intellect Design și Thought Machine și s-au angajat să-și livreze ofertele de produse prin intermediul acestei platforme.

Astfel, băncile înscrise în serviciu vor beneficia de un mod eficient de a se asigura că lucrează cu furnizori de încredere.

„Platformele tehnologice reprezintă baza avantajului competitiv pe care companiile îl pot avea în secolul 21. Ele vor determina cât de repede poți aborda noi oportunități ale pieței, cât de bine îți servești clienții, cât de mult poți scala și cât de rapid poți răspunde la o criză precum cea pe care o înfruntăm astăzi”, a adăugat Krishna.

Sursa foto: Laborant / Shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri