Google acordă unei Organizaţii Non-Guvernamentale (ONG) din România, a cărei misiune este încurajarea programării, educaţiei digitale şi susţinerea adopţiei tehnologiei în rândul copiilor, un grant în valoare de 200.000 de euro, pentru derularea unor programe de siguranţă online şi activităţi conexe pentru profesori şi copii, se arată într-un comunicat al companiei de tehnologie.

Finanţarea acordată organizaţiei Adfaber este asigurată prin Google.org, divizia Google ce se ocupă de proiecte filantropice, scrie Agerpres.

Proiectul se va derula timp de un an, timp în care Adfaber va realiza şi oferi copiilor cu vârste între 7 şi 15 ani programe educaţionale despre siguranţa online, prin formarea profesorilor şi sprijinirea lor pentru a-i pregăti pe elevi.

Potrivit sursei citate, Adfaber va furniza materialele educaţionale şi suportul pedagogic, ce includ scenarii de lecţie, training online şi cursuri de pregătire faţă în faţă cu profesorii.

"Sunt o serie de întrebări despre siguranţa online pe care nimeni nu le adresează când discută cu copiii, deşi în ziua de astăzi sunt foarte importante. De mai mult de un an ne-am concentrat pe educarea copiilor şi elevilor în siguranţă online şi ce înseamnă să fii un cetăţean digital responsabil. Suntem onoraţi şi norocoşi să colaborăm în următoarele luni cu profesori, părinţi şi elevi pentru a implementa în România unul dintre cel mai importante programe de siguranţă online dedicate copiilor", susţine Alin Chiriac, fondator Adfaber.

Citește și Vodafone România și UPC au încheiat procesul de fuziune: ce trebuie să știe clienții

Adfaber este o organizaţie non-profit, concentrată pe proiecte de educaţie şi sănătate, care ajută comunităţile să crească cu ajutorul tehnologiei, pregătindu-i pe membrii lor în a utiliza tehnologia pentru o viaţă mai bună.

"Credem că este mai important ca oricând să ajutăm copiii să utilizeze internetul în siguranţă şi încredere. Prin acest grant vrem să susţinem programele şi ateliere coordonate de Adfaber şi, împreună cu profesori şi părinţi, să încurajăm elevii să devină cetăţeni online responsabili", declară Rowan Barnett, director Google.Org EMEA & APAC

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în anul 1998, iar în prezent compania are peste 50.000 de angajaţi la nivel global şi oferă o gamă largă de produse şi platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Sursa foto: Twin Design/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri