Au început deja marile manevre pentru crearea unui superchat care va reuni miliarde de utilizatori. Având în vedere cele 2,5 miliarde de conturi active pe Facebook în luna aprilie, celelalte 2 miliarde de pe WhatsApp și cele un miliard și 300 milioane pe Messenger, putem ajunge la peste 5 miliarde. Evident, fiecare dintre noi are mai multe profiluri și în multe cazuri este înregistrat chiar pe toate cele trei platforme, astfel încât cifra trebuie revizuită în jos. Dar chiar şi aşa, dimensiunea este impresionantă. Excluzând China, va deveni canalul integrat pe care va comunica toată lumea, scrie G4Media.

Menlo Park a început să lucreze la sistemul de comunicații „inter-social” anunțat deja cu ceva timp în urmă la începutul anului trecut. Atunci când Mark Zuckerberg a afirmat că viitorul produselor sale va fi intim, privat, că social media se va muta progresiv din pieţele virtuale în locuri mai restrânse.

Însă nu înainte de 2020. Nu este o coincidență faptul că în ultimele luni au sosit diverse actualizări pentru grupuri şi că recent, au fost lansate Camerele.

Sistemul ar putea permite recuperarea postărilor partajate prin cele două chaturi, pentru a le republica în vreun fel, indiferent dacă pe Facebook sau Instagram. Dar este un drum pentru care în acest moment nu există indicii.

Alte semnale de integrare provin și din partea WhatsApp: dacă deja de mai multe săptămâni este posibilă deschiderea unei Camere pentru a conversa cu până la 50 de utilizatori, tot dezvoltatorul italian și WABetaInfo au descoperit cum Facebook pregătește sisteme care vor permite conversaţii între cel mai folosit chat din lume și platforma mamă.

De exemplu, prin construirea unei baze de date partajate care va orchestra și alinia funcționalitatea WhatsApp (dacă un contact este blocat, dacă o conversație a fost arhivată, dacă notificările push sunt activate și așa mai departe) pe Messenger.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri