Cum arată robotul care face teste pentru COVID-19

Mahmoud El Komy, un inginer în vârstă de 26 de ani, a creat un robot controlat de la distanță ce este folosit în acest moment în capitala Egiptului la testarea pentru COVID-19.

Folosirea unui astfel de robot poate reduce riscul de transmitere a bolii către personalul medical și devine o soluție din ce în ce mai populară la nivel global, conform BusinessInsider.com.

O echipa de doctori și cercetători din Coreea de Sud au dezvoltat și ei un astfel de robot, în timp ce în Boston, roboții dezvoltați de Boston Dynamics și deveniți cunoscuți la nivel global au intrat și ei în lupta împotriva noului coronavirus, având atașate IPad-uri prin intermediul cărora pacienții pot discuta direct cu doctorii.

Citește și Aparatul care va schimba paradigma medicală. Un robot de dezinfecţie românesc a intrat în teste la Spitalul Universitar din Bucureşti

Robotul dezvoltat de Mahmoud poate recolta momentan probe din gâtul pacienților, însă acesta precizează că în acest moment lucrează la un nou prototip ce speră să fie capabil să extragă probe și din cavitatea nazală.

Pentru realizarea testelor PCR se recoltează probe din tractul respirator superior (cavitatea nazală) prelevate cu ajutorul tampoanelor de exsudat nasofaringian si faringian și/sau probe din tractul respirator inferior, precum sputa (dacă exista) sau aspirat endotraheal sau lavaj bronhoalveolar de la pacienții cu afectare respiratorie acută severă.

Citeste si:
Consiliul Concurenței verifică clinicile care fac teste COVID-19
Consiliul Concurenței...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Fake Moon / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri