Bogații din Tech vin în fața Congresului american pentru audieri: care sunt acuzațiile

Șefii giganților tech Amazon, Facebook, Alphabet și Apple vin astăzi, 29 iulie, în fața Congresului american pentru a-și apăra creșterea impresionantă a companiilor pe care le reprezintă și pentru a răspunde unor acuzații de practici anticoncurențiale.

În fața politicienilor sceptici cu privire la practicile giganților din IT, Jeff Bezos, Tim Cook, Mark Zuckerberg și Sundar Pichai vor depune mărturie într-o investigație derulată de către House Judiciary”s Antitrust care urmărește influența ridicată pe care o au respectivele platforme digitale.

Începând cu luna iunie, subcomitetul din cadrul House Judiciary”s Antitrust, care urmărește să elimine monopolul companiilor asupra asupra industriilor din care fac parte, a avut audieri cu competitori mai mici ai giganților IT. În cadrul audierilor, aceștia au depus mărturii conform cărora îi acuză de practici anticoncurențiale.

Ca urmare a situației create de pandemia de COVID-19, este de așteptat ca șefii companiilor să participe prin intermediul unor apeluri video, oamenii legii sperând ca audierile să fie finalizate într-o singură zi, conform buinessinsider.com.

Citeste si:
Ce măsuri ia Comisia Europeană pentru a combate fenomenul de fake news
Comisia Europeană vrea ca...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...
Sursa foto: Orhan Cam / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri