Apple a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depăşind grupul petrolier Aramco

Apple a devenit vineri cea mai valoroasă companie listată la Bursă din lume, depăşind grupului petrolier Saudi Aramco, după rezultele financiare solide obţinute în trimestrul trei fiscal.

Acţiunile Apple Inc au urcat vineri cu 7,1%, la un nivel record, după publicarea rezultatelor trimestriale solide, ajutând producătorul de iPhone-uri să depăşească Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume, transmite Reuters.

La Bursa de la New York, acţiunile Apple au urcat la nivelul record de 412 dolari. Dacă închide la acest nivel, capitalizarea de piaţă a gigantului american va fi de 1.786 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

În decembrie, Aramco a devenit cea mai valoroasă companie listată din lume, în urma lansării ofertei sale publice iniţiale (IPO). În prezent, capitalizarea sa de piaţă se situează la 1.760 miliarde de dolari.

Apple a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 22,5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările s-au majorat cu 6%, până la 118 miliarde de dolari.

Citeste si:
Ce spune Apple despre lansarea iPhone 12, care ar urma să aibă și...
Ce spune Apple despre...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Rezultatele depăşesc aşteptările analiştilor, ceea ce a făcut ca acţiunile Apple să înregistreze joi un avans de 5% după închiderea Bursei de pe Wall Street.

Sursa foto: NYC Russ / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri