Testele de viteză realizate la nivelul sateliților lansați pe orbită de SpaceX, companie fondată de miliardarul Elon Musk, sunt departe, deocamdată, de performanța promisă inițial.

Conform testelor realizate de către platforma Speedtest by Ookla, viteza de download înregistrată de sateliții starlink s-a situat între 11Mbps și 60 de Mbps, în timp ce viteza de upload a fost între 5Mbps și 18Mbps. În ceea ce privește latența, rezultatele înregistrate de către platforma Speedtest arată că aceasta s-a situat în intervalul 31ms și 94ms.

Anterior, SpaceX a anunțat că viteza de download va ajunga la 1GBbps cu o latență între 25 și 35 de milisecunde. Rămâne de văzut dacă va ajunge la această viteză după ce flota de sateliți va fi în ”echipă completă„ pe orbită, având în vedere că acum sunt doar 540 de sateliți dintr-un total de 12.000 anunțați de către companie, conform publicației independent.co.uk.

Amazon, compania fondată de Jeff Bezos în 1995, a obținut recent acordul din partea autorităților americane pentru a crea Kuiper, o flotă de 3.236 de sateliți care vor concura cu cei ai lui Elon Musk în bătălia ”Internetului venit din spațiu”.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri