După doar puțin peste un deceniu de când telefoanele inteligente și-au făcut apariția, tehnologia smartphone-urilor are atât de mult succes încât populația nu-și poate imagina viața fără astfel de device-uri. Pe lângă efectuarea de apeluri telefonice și trimiterea/primirea mesajelor, absolut toate smartphone-urile de astăzi pot furniza în mod nativ instrucțiuni prin GPS, realiza fotografii ori clipuri video, reda muzică, oferă acces la internet pentru diverse activități, posibilitatea de a rula jocuri și așa mai departe.

Prin instalarea de aplicații, lista posibilelor utilizări ale smartphone-ului se înmulțește cu zeci de mii, numărul aplicațiilor fiind din ce în ce mai mare pe zi ce trece. Smartphone-urile sunt de nelipsit din buzunarele noastre, fiind un device absolut necesar atât pentru o utilizare în scop personal, cât și în scop de serviciu.

Smartphone-urile oferă extrem de multe avantaje în comparație cu vechile telefoane mobile simple, prin care nu puteam decât efectua apeluri vocale și ulterior trimite sau primi mesaje.

Comunicare instantanee

Smartphone-urile au evoluat extrem de mult de la cele mai vechi dispozitive care erau destinate strict comunicării prin doar doua mijloace. În principal, smartphone-ul a fost creat pentru a îmbunătăți în primul rând modul de comunicare al oamenilor între ei, facandu-și apariția o mulțime de tehnologii extrem de importante în acest sens. În materie de comunicare, telefoanele inteligente au deschis practic granițele, având în prezent posiblitatea de a comunica rapid, simplu și eficient, cu oricine oriunde s-ar afla pe glob, inclusiv prin apeluri video.

Navigare web

Smartphone-urile oferă posiblitatea oamenilor de a naviga pe internet de aproape oriunde atâta timp cât exista o conexiune stabilă. Aceste dispozitive sunt integrate cu browsere mobile care le permit să cerceteze și să acceseze site-uri web oricând și oriunde. Există o mulțime de studii care arata faptul că din timpul total petrecut de oameni pe smartphone-uri, o bună parte este utilizat pentru deschiderea browserelor pentru a naviga pe internet. Prin aceasta, oamenii au acces facil la informații, conținut de divertisment și așa mai departe.

Dispozitiv foto/video

În această generație, „selfie”, camera este mai mult decât importantă. În principal, îi scutește pe oameni din a mai achiziționa și căra după aceștia o cameră separată pentru a face fotografii și conținut video. Camera foto/video a căpătat o importanță deosebită pentru smartphone-uri nu numai din pasiunea de a face fotografii, ci în principal din importanța pe care o au fotografiile și conținutul video în cadrul rețelelor de socializare.

Divertisment

Smartphone-urile sunt, de asemenea, privite că o sursă de divertisment excelentă - jocuri, muzică, filme și cărți. Utilizatorii pot asculta muzica preferată prin intermediul unor aplicații dedicate, viziona chiar și filme, citi cărți electronice și bineînțeles, realiza sesiuni de jocuri video.

Rol în educaţie

Desi în foarte multe cazuri smartphone-urile sunt blamate deoarece copiii au tendința de a nu se mai ocupa de teme, citit, educație în general, dispozitivele pot avea un rol foarte important în educația celor mici. Acest lucru este posibil din pricina faptului că este permis un acces facil la informații. Copii pot beneficia de sesiuni de învățare interactive, viziona videoclipuri educaționale și juca jocuri ce au un caracter educațional. De asemenea, pot naviga cu ușurință pe internet dacă doresc să caute ceva despre un subiect.

Aplicații pentru productivitate

Smartphone-urile pot face aproape totul cu ajutorul aplicațiilor. Numărul aplicațiilor disponibile în momentul de față pentru smartphone-uri, este de ordinul milioanelor. Fiecare posesor al unui telefon mobil inteligent instalează și folosește în general zeci de aplicații , fie că este vorba despre aplicații pentru editare foto și video, magazine online, aplicații pentru plati online, jocuri și așa mai departe.

Altfel spus, aproape toată lumea are un telefon mobil, iar marea majoritate sunt smartphone-uri care permit utilizatorilor să se conecteze la internet și să ruleze aplicații, precum și să trimită texte și să facă apeluri telefonice. Cu toate că sunt gadgeturi uimitoare, exista doritori de performanțe care se pot lovi de prețurile ușor ridicate cel puțin în cazul unor smartphone-uri performante.

De exemplu, puteți obține un smartphone de ultimă generație și la un preț corect, daca veți căuta magazinul potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Un foarte bun pret Samsung S20 îl puteți obține accesând prin numai un simplu click, magazinul online Totalconvert.ro

Acesta este un magazin online care se ocupă cu comercializarea smartphone-urilor second hand, smartphone-uri diponibile la un raport calitate/preț foarte avantajos, smartphone-uri atent verificate înainte de a fi puse la vânzare, astfel încât clienții să poată beneficia de cele mai bune servicii. Produsele comercializate de către cei de la Totalconvert.ro dispun de garanție, având puse la dispoziție și condiții de retur în cazul în care există probleme în ceea ce privește comenzile.

Gama de smartphone-uri pusă la dispoziție pe website-ul acestora este una foarte variata, însă nu reprezintă întreagă gamă de produse. Astfel, accesând Totalconvert.ro, puteți achiziționa și tablete, laptop-uri, ceasuri, smartwatch-uri, produse audio, televizoare, aparate foto/video, console, jocuri, unități PC, monitoare, produse pentru muzica, accesorii auto, plus multe altele.

Este de menționat și faptul că, daca aveți un dispozitiv pe care nu îl mai utilizați în urma unui upgrade la unul mai performant, cei de la Totalconvert.ro pot să vă scape de vechiul smartphone, având în acest fel oportunitatea de a îl valorifica. În acest fel, acestia achiziționează device-uri utilizate, care trec ulterior printr-un atent proces de verificare, fiind ulterior revândute, la preturi mult mai accesibile.

Serviciile celor de la Totalconvert.ro și în general astfel de servicii, au un impact benefic și asupra mediului înconjurător, datorită faptului că practic reciclează. Un telefon utilizat și vândut mai departe, va insemna un telefon nou în minus pe piață. Astfel, ușor, ușor, sunt salvate și diverse resurse ale planetei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri