Reţeaua de socializare Instagram, deţinută de Facebook, este ţinta unei anchete în Europa, ce a fost lansată de autoritatea de reglementare irlandeză privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori, potrivit G4Media.

Comisia irlandeză pentru protecţia datelor (DPC) a deschis două proceduri separate luna trecută, după ce a primit plângeri potrivit cărora numerele de telefon şi adresele de e-mail ale tinerilor cu vârste sub 18 ani erau disponibile tuturor utilizatorilor din reţea, au informat BBC şi Sunday Telegraph.

Autoritatea de reglementare irlandeză supraveghează în numele UE reţeaua de socializare Facebook, în contextul în care acesta din urmă are sediul regional în Irlanda.

Contactaţi de AFP, nici Facebook, nici DPC nu au răspuns până în prezent solicitărilor de a face comentarii pe această temă.

DPC va stabili dacă Facebook a instituit măsurile de protecţie necesare pentru a proteja datele utilizatorilor, mai ales minori, în contextul în care aceştia trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a deschide un cont de Instagram.

Autoritatea de reglementare va verifica, de asemenea, dacă reţeaua de socializare respectă Regulamentul european privind protecţia datelor (GDPR) în ceea ce priveşte configurarea profilurilor şi a conturilor.

BBC a declarat că, în 2019, specialistul în date David Stier a concluzionat, după ce a analizat 200.000 de conturi la nivel mondial, că utilizatorii cu vârste de sub 18 ani au putut să treacă prea uşor la un cont profesional.

Acest tip de cont impune utilizatorilor să-şi facă publice datele de contact, ceea ce înseamnă că acestea sunt vizibile pentru toţi utilizatorii reţelei de socializare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri