Primii utilizatori ai Internetului furnizat de către rețeaua de sateliți a SpaceX, companie fondată de Elon Musk, au postat pe rețelele sociale imagini cu componentele primite și informații legate de performanța înregistrată în cadrul primelor teste publice.

Americanii care s-au grăbit să folosească conexiunea la Internet furnizată de către SpaceX, prin intermediul sateliților Starlink, spun în mare parte că serviciul, disponibil deocamdată în versiunea Beta, este unul rapid în comparație cu cel furnizat de competitorii de pe piață.

”Starlink este un game changer, înainte aveam viteze de 0.5-12 Mbps, iar acum am 100-160Mbps”, a precizat unul dintre participanții la testele publice, adăugând și o imagine cu antena parabolică furnizată de companie pentru realizarea conexiunii.

Un alt utilizator, aflat în zona rurală din statul Montana, a postat o imagine cu un test de viteză care arată că a inregistrat o conexiune de 174 Mbps. În ceea ce privește latența, aceasta a fost în medie de 33 de milisecunde. De cealaltă parte, rata de upload este una mult mai mică, testele postate de către utilizatori aratând faptul că aceasta este între 15 Mbps și 33 Mbps.

Cu toate acestea, se pare că problema actuală pe care o are rețeaua, aflată în versiunea Beta, este aceea de a menține o conexiune fără întreruperi. Mai mulți utilizatori s-au plâns de faptul că nu puteau să folosească Internetul pentru a se juca sau pentru apeluri video de lungă durată, scrie PCMag.com.

SpaceX percepe un cost de 99 de dolari pe lună pentru serviciul său de Internet în faza actuală de test și 499 de dolari pentru partea hardware pe care utilizatorul trebuie să o instaleze, respectiv router-ul și antena parabolică, pe care le puteți vedea în imaginile de mai jos.

The router looks so clean and beautiful from r/Starlink

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri