Apple este nevoită să plătească daune în valoare de 113 milioane de dolari în ceea ce privește acuzațiile referitoare la încetinirea sistemelor de funcționare ale iPhone-urilor mai vechi, potrivit BBC.

Un număr de 33 de state americane acuză compania că a procedat în acest fel pentru a influența cumpărarea unor noi dispozitive iPhone. Milioane de oameni au fost afectați în 2016, când modelele iPhone 6, 7 și SE au încetat să mai funcționeze la capacitate maximă, un scandal care a căpătat numele de batterygate.

Apple a refuzat să comenteze la momentul respectiv, însă anunțase cu ceva timp înainte de incident că telefoanele vor fi încetinite pentru a salva durabilitatea bateriei.

Însă, într-un proces de acțiune colectivă, în martie, Apple a fost nevoită să achite daune de aproximativ 500 de milioane de dolari proprietarilor de iPhone, afectați de această situație.

În 2016, Apple a actualizat software-ul pe modelele de iPhone 6, 7 și SE, care a limitat vitezele cipului pe telefoanele învechite.

Încetiniri fără explicație

Apple a recunoscut că actualizarea a redus energia telefoanelor mai vechi, după ce cercetătorii au constatat încetiniri neobișnuite în 2017. Statele americane au acuzat Apple de înșelătorie, pentru că nu a înlocuit bateriile și nici nu făcut publică problema. Potrivit statului Arizona, milioane de utilizatori au fost afectați de închiderile neașteptate.

Însă, Apple neagă că aceste lucruri s-au întâmplat pentru a obține beneficii financiare.

Dar Procurorul General al statului Arizona, Mark Brnovich, a notat într-un document legal, pe care l-a făcut public că ”singurul mod prin care proprietarii unor modele de iPhone învechite au reușit să rezolve problema a fost cumpărarea unui nou telefon. Desigur, Apple a înțeles importanța acestei decizii asupra vânzărilor”.

Cu toate acestea, Apple nu recunoaște încălcarea vreunei legi. În plus, aceasta a declarat că, în următorii trei ani, va furniza informații veridice și transparente asupra soft-ului telefoanelor fabricate pe site-ul său. În prezent, Apple se mai află într-o dispută legală cu Epic Games, printre acuzații fiind și faptul că Apple încasează pe nedrept bani prin intermediul aplicației App Store.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri