Apple cere instantei noi daune in procesul cu Samsung

Compania americana Apple a cerut instantei din SUA daune suplimentare de 707 milioane de dolari, pe langa despagubirile de 1 miliard de dolari pe care grupul sud-coreean Samsung trebuie sa le plateasca, potrivit unei decizii din august a juratilor americani, scrie MarketWatch, citat de Mediafax.

Justitia americana a decis in august ca Samsung a incalcat sase patente ale Apple, implicand tehnologie folosita la iPhone si iPad.
Apple cere, de asemenea, si interzicerea pe piata americana a 26 de smartphone-uri si tablete Samsung.

Grupul sud-coreean a cerut judecatorului din procesul cu Apple sa elimine aproape toate daunele acordate si sa decida rejudecarea cazului.
Ultimele dispute dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri survin in contextul lansarii vineri la vanzare a iPhone 5.

Apple nu a anuntat inca cifre oficiale pentru prima zi de vanzari, dar a informat deja ca precomenzile au depasit 2 milioane de unitati in prima zi in care au putut fi efectuate, cu o saptamana inaintea ineperii vanzarilor.

Apple si Samsung se judeca in mai multe tari pentru incalcari ale patentelor, miza fiind controlul pietei mondiale a smartphone-urilor, evaluata de Bloomberg la 219 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri