Justitia americana a ridicat o interdictie de vanzare in SUA a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1

Justitia americana a ridicat o interdictie de vanzare in SUA pentru tableta Galaxy Tab 10.1 a grupului sud-coreean Samsung, dupa ce un juriu a decis in august ca aceasta nu incalca patentele detinute de Apple, potrivit cotidianului The Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Interdictia de vanzare a fost introdusa la 26 iunie, dupa ce judecatoarea Lucy Koh a ajuns la concluzia ca Galaxy Tab 10.1 incalca, probabil, un patent al Apple legat de designul tabletelor.

"Juriul a luat o decizie diferita, astfel ca singurul motiv pentru interdictia din 26 iunie nu mai exista", a scris Koh intr-o hotarare emisa luni.

Juriul a decis in august ca Samsung a incalcat late sase patente Apple, utilizate la productia smartphone-urilor si tabletelor. Apple a primit daune de 1 miliard de dolari.

Samsung a cerut ridicarea interdictiei imediat dupa verdict, insa a si facut apel impotriva acestuia la o curte superioara, ridicand astfel un semn de intrebare legat de jurisdictia asupra opririi vanzarilor.

Apple si Samsung se judeca pentru patente in mai multe procese legate in diverse tari, miza fiind dominatia pe piata smartphone-urilor dar si vanzarile de tablete.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri