Apple pune din nou bete in roate celor de la Samsung: Tableta Galaxy Tab 7.7, interzisa in Europa

Gigantul IT american Apple a castigat procesul din Germania - de la Dusseldorf - cu Samsung in cazul modelului Galaxy Tab 7.7, compania americana reusind in acest fel blocarea vanzarilor tabletei in toate cele 27 de state din UE, relateaza presa internationala.

Razboiul dintre cei doi mari producatori din domeniul IT insa a inceput acum mai bine de un an.

Apple a reusit anterior, la inceputul acestui an, interzicerea comercializarii modelului Galaxy Tab 10.1 printr-o decizie pronuntata tot de catre o instanta germana. Ca raspuns in acest sens, producatorul sud-coreean a adus pe piata un model imbunatatit - Galaxy Tab 10.1N, cu un design modificat si specificatii usor diferite. In acest caz, tribunalul din Dusseldorf a dat castig de cauza companiei Samsung.

"Vom continua sa luam toate masurile necesare, inclusiv actiuni in instanta, pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuala, dupa decizia in cazul Galaxy Tab 7.7", au declarat oficialii sud-coreeni, dupa aflarea hotararii tribunalului german. Biroul de presa al Apple din Germania a refuzat sa comenteze, relateaza Bloomberg.

La inceputul acestei luni, intr-un proces similar, o instanta din Marea Britanie s-a pronuntat in favoarea coreenilor, Apple fiind obligata sa-si retraga in mod public acuzatiile prin anunturi in presa scrisa britanica si pe site-ul companiei.

Modelul Galaxy Tab 7.7, prezentat in toamna anului trecut, a fost atacat de catre Apple chiar inaintea lansarii, tableta namaifiind prezentata la standurile Samsung de la editia de anul trecut a IFA Berlin. Dupa mai bine de noua luni, batalia s-a terminat in urma verdictului dat de tribunalul german, razboiul dintre cele doua mari companii fiind departe de a se fi incheiat.

De precizat insa ca aceasta decizie este una temporara, procesul dintre cele doua companii fiind inca in plina desfasurare iar Apple fiind nevoita sa plateasca garantii, al caror cuantum nu a fost inca decis, pentru ca acest ordin judecatoresc sa poata fi aplicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri