Razboiul dintre cei doi mari producatori din domeniul IT insa a inceput acum mai bine de un an.

Apple a reusit anterior, la inceputul acestui an, interzicerea comercializarii modelului Galaxy Tab 10.1 printr-o decizie pronuntata tot de catre o instanta germana. Ca raspuns in acest sens, producatorul sud-coreean a adus pe piata un model imbunatatit - Galaxy Tab 10.1N, cu un design modificat si specificatii usor diferite. In acest caz, tribunalul din Dusseldorf a dat castig de cauza companiei Samsung.

"Vom continua sa luam toate masurile necesare, inclusiv actiuni in instanta, pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuala, dupa decizia in cazul Galaxy Tab 7.7", au declarat oficialii sud-coreeni, dupa aflarea hotararii tribunalului german. Biroul de presa al Apple din Germania a refuzat sa comenteze, relateaza Bloomberg.

La inceputul acestei luni, intr-un proces similar, o instanta din Marea Britanie s-a pronuntat in favoarea coreenilor, Apple fiind obligata sa-si retraga in mod public acuzatiile prin anunturi in presa scrisa britanica si pe site-ul companiei.

Modelul Galaxy Tab 7.7, prezentat in toamna anului trecut, a fost atacat de catre Apple chiar inaintea lansarii, tableta namaifiind prezentata la standurile Samsung de la editia de anul trecut a IFA Berlin. Dupa mai bine de noua luni, batalia s-a terminat in urma verdictului dat de tribunalul german, razboiul dintre cele doua mari companii fiind departe de a se fi incheiat.

De precizat insa ca aceasta decizie este una temporara, procesul dintre cele doua companii fiind inca in plina desfasurare iar Apple fiind nevoita sa plateasca garantii, al caror cuantum nu a fost inca decis, pentru ca acest ordin judecatoresc sa poata fi aplicat.