Jumătate dintre români vor să își cumpere un telefon nou cu tehnologie 5G

Aproape jumătate dintre români (48%) intenţionează să-şi cumpere un telefon nou în următorul an, pentru a avea acces la tehnologia 5G, potrivit unui studiu realizat de Motorola şi compania de cercetare Cult Market Research.

Studiul expune modul în care se raportează românii la funcţionalităţile 5G ale telefoanelor mobile şi arată că 48% dintre respondenţi intenţionează să-şi achiziţioneze un telefon nou în următorul an pentru a avea acces la 5G. Intenţia de achiziţie este mai crescută în rândul persoanelor cu vârste între 30 şi 41 de ani şi a celor de gen masculin. În plus, pentru 85% dintre aceştia, viteza mai mare a internetului este principalul criteriu în dorinţa de a achiziţiona un smartphone echipat 5G.

„Datele din sondaj au demonstrat ipotezele de la care am plecat, arătând că una din patru persoane ar fi dispusă să plătească între 1.000 şi 2.000 lei pentru un telefon 5G. Ni s-a confirmat astfel faptul că este important să continuăm democratizarea accesului la telefoane pregătite pentru viteza reţelelor 5G, acordând, în acelaşi timp, o atenţie specială informării consumatorilor. De aceea, ne dorim să le expunem în detaliu modul în care 5G schimbă experienţa de utilizare a telefonului, astfel încât să poată lua o decizie informată. În acelaşi timp, vrem să le aducem în atenţie portofoliul Motorola de telefoane 5G, ce dezvăluie de la cel mai accesibil dispozitiv de pe piaţă până la smartphone-uri din categoria premium", a declarat Răzvan Sturza, Mobile Business Group Lead.

Studiul evidenţiază că 33% dintre respondenţi ar trece pe reţeaua 5G imediat ce ar fi disponibilă, în timp ce 24% ar trece doar dacă nu ar avea alternativă, iar 43% din total ar face această schimbare dacă ar avea mai multe informaţii sau dacă mai mulţi cunoscuţi ar utiliza conectivitatea 5G.

Respondenţii consideră că adoptarea tehnologiei 5G va conduce, în principal, la navigarea mai rapidă pe internet (65%), la o calitate mai bună a apelurilor video (55%) şi la facilitarea telemuncii (34%).

Caracteristicile cele mai importante pentru achiziţionarea viitorului smartphone, comparativ cu smartphone-ul actual sunt: acoperirea mai bună a internetului (77% dintre respondenţi) şi viteza mai mare a acestuia (74%). Deşi cele două criterii sunt considerate beneficii importante ale tehnologiei 5G, criteriul specific reprezentat de capabilitatea 5G este considerat important de 54% dintre respondenţi.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 500 de persoane, reprezentativ la nivelul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani din România, care deţine un smartphone conectat la internet.

Marja de eroare maximă tolerată a eşantionului este de plus/minus 4,38%, la un nivel de încredere de 95%.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri