Twitter a anunţat că intenţionează să închidă Periscope, platforma sa care difuzează videoclipuri în direct, până în luna martie, explicând într-un mesaj publicat pe blogul său oficial că această aplicaţie de streaming video, care se confruntă cu o scădere continuă a numărului de utilizatori, nu mai este sustenabilă din punct de vedere financiar.

"Pe parcursul ultimilor doi ani, am constatat o scădere a utilizării sale, iar costurile (...) nu vor face altceva decât să crească odată cu trecerea timpului", au explicat reprezentanţii companiei Twitter în acel mesaj online, scrie Agerpres.

"Adevărul este că aplicaţia Periscope se află acum într-un mod nesustenabil de mentenanţă şi acest lucru se întâmplă deja de ceva vreme", au adăugat reprezentanţii acestei platforme de microblogging, care a cumpărat Periscope în 2015.

Aplicaţia nu va mai fi disponibilă spre descărcare începând din martie 2021. Totuşi, cele mai multe dintre funcţiile de bază ale Periscope vor fi conservate şi integrate în reţeaua de socializare Twitter.

Transmisiunile în direct care au fost distribuite pe Twitter vor rămâne pe reţeaua de socializare sub forma unor redifuzări, iar utilizatorii vor putea să descarce o arhivă a transmisiunilor lor realizate pe Periscope înainte ca aplicaţia să fie închisă.

"Ar fi trebuit, probabil, să luăm această decizie mai devreme", dacă anul 2020 şi pandemia de COVID-19 "nu ar fi redefinit priorităţile noastre", au declarat reprezentanţii companiei Twitter.

Sursa foto: Mr.Whiskey / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri