Pentru un business mic, mediu sau mare logistica este una dintre părțile nevăzute, dar esențiale. Lansăm o discuție despre acest aspect cu afacerile românești în proiectul video „Palet Românesc”, realizat de start-up.ro împreună cu Pall-Ex, furnizor de transport de mărfuri paletizate în România. Primul episod este o discuție cu Mariana Brădescu-Constantinescu, Managing Partner PiatraOnline, despre provocările lui 2020, dar și cum s-au reinventat în pandemie, dar și logistic.

Seria „Palet Românesc” va face un unboxing al paleților de transport, dar și al afacerilor românești. În următoarele episoade, publicate la finalul lui 2020 și la începutul lui 2021 vom discuta cu afacerile românești despre cele mai provocatoare momente ale anului pandemic, planurile de viitor, dar și despre optimizarea logisticii prin folosirea sistemului Pall-Ex.

Pall-Ex este o companie de transport mărfuri paletizate, ce din anul 2011 este prezentă pe piața din România. În data de 2 decembrie Rețeaua Pall-Ex din Romania a aniversat 9 ani de la lansare.

Sunt specializați în distribuția de mărfuri paletizate, într-un interval de maximum 24-48 de ore, pe întreg teritoriul țării. În momentul de față Pall-Ex are un procent de 99% de livrări la timp, în timp ce daunalitatea e scăzută la doar 0,16%. Anul acesta Pall-Ex a aniversat 9 ani și 3 milioane de paleți transportați, în siguranță și la timp.

Cum pot transporta afacerile mici mărfurile la un cost corect

Cu ajutorul modelului lor numit Hub and Spoke, ajută business-urile mici și medii să transporte la un cost corect mărfurile. În loc să-ți faci griji că marfa ta nu ocupă un tir întreg, o paletizezi și transporți rapid și în siguranță exact cât ai nevoie.

Prin intermediul hub-ului Pall-Ex, clienții pot trimite partide de marfă de mărimi ce variază între un palet și încărcături parțiale de trailer, oriunde în țară, iar costurile de transport se reduc semnificativ.

Astfel, poți transporta în mod flexibil marfa, fără să ai dificultăți în a găsi modalități rapide. Pall-Ex împarte paleții în cinci categorii, de la Mini Quarter, de până la 100 de kilograme, până la categoria Mega Full între 0 și 1,2 tone.

Pall-Ex oferă servicii garantate de livrare Premium și Standard, diferența dintre acestea fiind între 24 și 48 de ore, pentru ca tu să-ți poți face un plan logistic în care să ai încredere.

Citeste si:
Piatraonline.ro estimeaza cresterea afacerilor cu 40% in 2017
Piatraonline.ro estimeaza...

Anul 2020 pentru PiatraOnline. O discuție cu Mariana Brădescu-Constantinescu, Managing Partner

Start-up.ro a discutat în primul episod al seriei „Palet Românesc” cu Mariana Brădescu-Constantinescu, Managing Partner la PiatraOnline, cel mai mare jucător pe piața vânzării de piatră naturală, atât offline, cât și online. PiatraOnline activează în domeniul amenajărilor exterioare și interioare și au un sistem multichannel, atât online, cât și online. În plus, prin caracteristicile mărfurilor transportate, au avut dificultăți logistice în trecut, pentru că au avut de ales între a livra singuri fiecare comandă sau a se baza pe Pall-Ex pentru transport.

De la Mariana am aflat în timpul interviului din hub-ul Pall-Ex din București despre provocările anului 2020, dar și cum te reorganizezi pentru a răspunde așteptărilor unui an cu totul și cu totu lspecial.

Citeste si:
Ciucă, mesaj de Anul Nou: Împreună am trecut prin provocări greu de...
Nicolae Ciucă, mesaj de Anul...

„Suntem cel mai mare vânzător de piatră online din România. Cu asta ne-am făcut semnătura în piață, ne place să ne jucăm cu asta. Suntem, de fapt, la bază un importator de piatră naturală pe piața din România și din Europa pe segmentul de export. Un produs destul de exotic în România. Zicem că am început să educăm piața și să înțeleagă mai mulți ce se întâmplă. E un produs din segmentul amenajărilor interioare și exterioare”, explică Mariana direcția strategică pentru PiatraOnline.

Spune că 2020 a fost un an care va rămâne în istorie, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Un an ciudat, dar provocator.

„Noi suntem un jucător din online și atunci a fost o ocazie frumoasă pentru noi să creștem mai mult și mai bine pe segmentul online. În același timp, atunci când s-au închis porțile în martie, am avut foarte mari emoții, pentru că aveam întotdeauna plasa de siguranță din segmentul de offline. În momentul când am închis showroom-ul, am zis că noi în online avem doar un segment, nu suntem acolo exclusiv pentru că nu e domeniul construcțiilor exclusiv online”, explică Mariana Brădescu-Constantinescu prima provocare a anului, odată ce magazinele offline s-au închis.

Citeste si:
ChatGPT e atât de smart încât dă și examene. Pe care le ia cu...
ChatGPT e atât de "smart"...

Cu toate acestea, au fost nevoiți să se reorganizeze și să se repoziționeze rapid. Era singura lor șansă, nu voiau să plece acasă și să stea în șomaj.

„Am descoperit că ne putem duce clienții în online și în lunile acelea i-am ținut doar acolo, cu foarte multă consultanță, cu prezență din partea noastră, cu videocalling, cu tot ce s-a putut pe partea asta. Dar am reușit să-i ținem acolo. Forțați, că nu și-ar fi dorit mulți dintre ei, nici noi poate nu ne-am fi dorit să fim integral în online, dar am făcut-o într-un fel sau altul”, spune Managing Partner-ul PiatraOnline.

Dacă ar fi să descrie anul 2020 ar spune „astăzi”. Pentru că nu s-au putut face planuri pe termen lung, ci doar pentru perioade specifice. Dar spune că e un exercițiu bun de adaptare și eficiență, lecții care vor fi aplicate și în anii care urmează.

Citeste si:
Ghișeul.ro are, în sfârșit, aplicație. Se va putea descărca și...
Ghișeul.ro are, în sfârșit,...

Lecțiile anului 2020

Mariana spune că eficiența a fost cuvântul de ordine. „Cumva ne învățase piața sau ne-a permis piața să fim foarte comozi. Șocul a fost atât de mare în martie, încât începi să regândești tot și nu mai lași cumva la voia întâmplării sau bugete pe care le lăsai că nu te deranjau. Sau ne-am uitat la costuri care nu erau foarte eficiente, dar ziceai că nu ai timp de ele. Am învățat foarte mult să ne uităm la fiecare detaliu în parte, să îl analizăm, să vedem dacă putem să facem lucrurile mai bine, mai transparent, mai eficient”, spune reprezentanta PiatraOnline.

„A doua lecție e faptul că va trebui să ne adaptăm acestui mediu din ce în ce mai mult online, chiar dacă ne place sau nu. Nu cred că lucrurile se vor schimba peste noapte și nu cred că brusc vom uita. Pentru business-uri va fi o provocare foarte mare să ia lecția 2020 și să o ducă acolo în activitate și să o lase să fie permanentă și să o dezvolte”, mai explică aceasta.

Citeste si:
ChatGPT amenință joburi care păreau sigure. Ce ocupații ar putea să...
ChatGPT amenință joburi care...

Citiți materialul integral pe start-up.ro, iar mai jos, găsiți interviul VIDEO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri