Unde ”fug” utilizatorii WhatsApp după ultimul update anunțat de Zuckerberg: competitorii au descărcări record

Aplicațiile Signal și Telegram înregistrează o creștere semnificativă a descărcărilor ca urmare a îngrijorărilor pe care utilizatorii le au în legătură cu un update făcut de WhatsApp în ceea ce privește politica sa de confidențialitate.

Signal a înregistrat aproximativ 7,5 milioane de instalări prin intermediul Apple Store și Google Play între 6 și 10 ianuarie 2021, de 43 de ori mai multe decât în săptămâna anterioară în care numărul instalărilor stabilea un nou record pentru platformă. În același timp Telegram a înregistrat 5,6 milioane de descărcări, conform CNBC.com.

Reprezentanții Signal precizează că platforma lor de mesagerie folosește criptarea end-to-end, ce previne citirea mesajelor de către altcineva în afară de destinatar.

Conform ultimului update al WhatsApp, noii termeni de confidențialitate îi permit dreptul de a împărtăși datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află și numerele lor de telefon cu compania sa mamă, Facebook și cu divizii ale acesteia, precum Instagram și Messenger. Utilizatorii care nu vor accepta noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor începând din data de 8 februarie.

Update-ul a fost criticat la nivel global, susținătorii dreptului la confidențialitate sugerându-le utilizatorilor să migreze către alte platforme online, precum Telegram și Signal. Un astfel de îndemn a fost făcut și de către miliardarul Elon Musk.

Citeste si:
Confuzia care i-a adus unei companii sute de milioane de dolari
Confuzia care i-a adus sute...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri