Un laborator inteligent de inovare minieră a fost deschis în Taiyuan, provincia Shanxi, de către guvernul popular Shanxi. Laboratorul este destinat să ajute minele de cărbuni din această provincie pentru a reduce personalul din pozițiile cu risc înalt, a spori eficiența și a îmbunătăți siguranța intrinsecă explorând noi utilizări ale tehnologiilor ICT.

Laboratorul de inovare minieră inteligentă din Shanxi va oferi servicii mai bune pentru minele cu 5G. Laboratorul este format din 220 de experți, dintre care 53 sunt de la Huawei. Majoritatea acestor experți Huawei sunt specializați în tehnologia electronică. Există, de asemenea, peste 150 de experți în exploatarea cărbunelui din Shanxi, care au vaste cunoștințe despre industrie. Am înființat acest laborator comun și am adoptat un mecanism de conducere comună, în care liderii din industria cărbunelui au un cuvânt de spus asupra aspectelor miniere, în timp ce liderii Huawei au un cuvânt de spus în ceea ce privește electronica lucrurilor.

După ceremonia de deschidere a Laboratorului, Ren Zhengfei, fondaror și CEO Huawei, a răspuns la câteva întrebări adresate de către presă. Prima curiozitate a presei a fost dacă Huawei își va diversifica portofoliul și care ar fi mediul de lucru ideal pentru lucrătorii din minele de cărbune în viitor. Răspunsul a fost că activitatea de bază a companiei va rămâne aceeași. Platforma de bază pe care o oferă pentru exploatarea cărbunelui este aceeași cu cea pe care o oferă pentru uzinele siderurgice, porturi și aeroporturi. Aplicațiile 5G pentru diferite industrii sunt diferite, dar majoritatea tehnologiilor sunt aceleași. Prin urmare, obiectivul principal Huawei este de a spori adoptarea sistemelor electronice, software și de calcul în diferite industrii. Alimentate de informații despre modul în care funcționează minele de cărbune, sistemele electronice și software vor putea oferi aplicații și servicii excelente pentru mine. Ren a menționat că dacă pot oferi servicii excelente pentru minele de cărbune, la fel cum Microsoft oferă servicii de informare pentru a sprijini motoarele de aeronave, vor fi creat un modul de servicii remarcabil. Microsoft nu va începe să producă motoare pentru avioane, iar Huawei nu va începe să extragă cărbune.

Rolul implicării în această industrie este de a ajuta domeniul cărbunelui să reducă personalul și să sporească operațiunile fără pilot, pentru a le face munca mai sigură și mai eficientă. Acest lucru se va întâmpla, ajutând la reducerea cu 60% a efectivului de personal în scenarii miniere complet mecanizate și inteligente și reducerea cu 10% până la 20% a numărului de lucrători care coboară în tunelurile miniere. Industria cărbunelui este deschisă către sistemele electronice Huawei. Sprijinind această industrie, înseamnă o dezvoltare a afacerii și o producție mai eficientă și mai sigură în mine.

Întrebat dacă știrile mai puțin pozitive despre extinderea 5G din Europa au mai redus din încrederea în capacitatea Huawei de a supraviețui provocărilor, Ren Zhengfei a răspuns că este mai încrezător decât oricând în supraviețuirea Huawei, pentru că există mai multe modalități a depăși provocările.Veniturile și profiturile din vânzări în 2020 au fost mai mari decât anul trecut. Ca exemple, a oferit modelele din Portul Ningbo, Aeroportul Shenzhen, Aeroportul Internațional Dubai și fabricile de automobile din Germania care utilizează serviciile Huawei 5G.

De asemenea, Ren a menționat lansarea unui program numit Nanniwan. Acest program este destinat să susțină progresele în mineritul cărbunelui, siderurgiei și muzicii, precum și în categoriile de produse precum televizoare, computere și tablete.

Livrările de telefoane de ultimă generație au scăzut din cauza lipsei de aprovizionare cu cipuri. Însă Huawei susține progresul realizat de iPhone-ul Apple 12. iPhone 12 a reușit să atingă viteze de descărcare de 1,82 Gbps, făcându-l cel mai bun din lume. Mulți utilizatori de dispozitive de ultimă generație din Europa folosesc iPhone-uri, iar modul în care acele telefoane funcționează în rețelele Huawei din Europa este de fapt un semn că liderul chinez în tehnologie se descurcă foarte bine. Compania a contribuit la construirea celor mai bune rețele 5G în multe orașe din întreaga lume: Berlin, München, Madrid, Zurich, Geneva, Amsterdam, Viena, Barcelona, ​​Seul, Bangkok, Hong Kong, Riyadh ... Rețelele din Europa testează performanțele globale ale rețelelor. Faptul că utilizatorii de ultimă generație pot folosi iPhone 12 la maximum din rețelele Huawei 5G din Europa este o dovadă a calității acestor rețele. Acest lucru ajută la echilibrarea opiniilor față de Huawei în Europa.

Când vine vorba de aplicații 5G, majoritatea companiilor ICT nu s-au gândit la minerit ca la un domeniu în care pot face progrese pe piață, dar liderul în tehnologie își dorește să integreze tehnologia și acest domeniu. China are în jur de 5.300 de mine de cărbune și 2.700 de minereuri. Dacă Huawei poate deservi aceste peste 8.000 de mine, și-ar putea extinde serviciile la minele din afara Chinei. Ren ne oferă exemplul Portului Tianjin, unde a ajutat la lansarea încărcăturilor și a transportului aproape fără pilot. Speră că vor reuși să obțină un succes similar în industria minieră. Exploatarea fără pilot ar putea avea o mare semnificație pentru minele din regiunile arctice din Canada și Rusia. Foarte puțini oameni sunt dispuși să trăiască pe acele tundre din cauza mediului dur. Acest lucru face ca utilizarea resurselor acolo să fie foarte ineficientă. Întreaga lume ar beneficia dacă am putea folosi aceste resurse prin minerit fără pilot.

Întrebat despre cum se pregătește pe plan intern Huawei pentru administrația Biden, Ren a răspuns că permiterea companiilor americane să furnizeze bunuri clienților chinezi este favorabilă propriei performanțe financiare. Comerțul aduce beneficii ambelor părți. Dacă capacitatea de producție a Huawei s-ar extinde, asta ar însemna că firmele americane ar putea vinde mai mult. Este o situație câștig-câștig. Ren crede că noua administrație va cântări și echilibra aceste interese pe măsură ce își va lua în considerare politicile.

La mijlocul secolului al XVIII-lea, Marea Britanie a adoptat o politică de închidere față de SUA, care a împins SUA să se ridice ca fiind cea mai puternică țară din lume. Astăzi, SUA blochează China. Va duce acest lucru la un rezultat neașteptat? Ca afacere, Huawei nu are energia pentru a se implica într-un vârtej politic, pentru că este foarte implicată în realizarea propriilor produse. Deoarece produsele Huawei sunt de înaltă calitate, unii clienți din întreaga lume rămân în continuare cu produsele companiei și acest lucru i-a ajutat să supraviețuiască acestui dificil an 2020. Huawei va continua să își deserevească clienții, creând mai multă valoare pentru ei. Își dorește ca aceștia să aibă o credință durabilă în produsele pe care le oferă și speră că nu vor fi influențați din cauza presiunii politice. Conducerea își dorește ca noua administrație americană să vină cu politici mai deschise, care sunt în interesul companiilor americane și al economiei SUA în ansamblu.

Unii politicieni americani sunt îngrijorați cu privire la impactul potențial pe care 5G îl poate avea la scară globală, însă Huawei ar transfera toate tehnologiile lor 5G, nu doar licențierea producției către alții. Atâta timp cât SUA o solicită, ar transfera totul, de la programele sursă și codul sursă la toate secretele și know-how-ul de proiectare hardware și chiar și la proiectarea cipurilor.

La întrebarea cum se încadrează laboratorul de inovație minieră inteligentă în prezența globală a Huawei, care este rolul laboratorului și cum se va dezvolta Huawei la nivel de afacere în Shanxi în viitor, Ren a menționat că Huawei are peste 100 de centre de cercetare și laboratoare comune în întreaga lume, dintre care majoritatea sunt specializate în domenii precum matematică, fizică, chimie, biologie și estetică. Un număr mic dintre acestea sunt laboratoare de cercetare aplicată pe care le-a construit împreună cu clienții săi. De exemplu, a construit laboratoare comune cu telecomunicații unde studiază nevoile clienților de telecomunicații. Acum atenția se îndreaptă dincolo de telecomunicații cu acest laborator comun pentru extracția cărbunelui și alte laboratoare comune pentru aplicații de transport în zone precum aeroporturi și porturi maritime. Aceste laboratoare sunt specializate pe cercetare aplicată.

Laboratorul de inovare minieră inteligentă va fi utilizat în principal pentru a sprijini operațiunile din câteva mii de mine de cărbune din Shanxi și alte tipuri de mine. În viitor, conducerea autonomă va ajuta în realizarea de exploatare automată a minelor în aer liber. Shanxi face o treabă bună în mineritul cărbunelui, majoritatea minelor sale folosind deja echipamente mecanice. Există chiar și câteva mine automatizate. Aplicarea ITC îi va ajuta să realizeze minerit inteligent. De exemplu, există deja dispozitive pentru prevenirea eficientă a exploziei de gaze în minele Shanxi, dar au nevoie de patru cabluri în total: două cabluri de alimentare și două cabluri de semnal. Combinate cu tehnologia Huawei, detectoarele de gaz nu mai au nevoie de cabluri. Ei pot transmite date folosind o rețea wireless. Alimentate cu baterii, acestea pot funcționa și pe curenți mai mici de 6mA, care îndeplinesc standardele actuale de siguranță.

Aceasta înseamnă că detectoarele de gaz pot fi instalate oriunde în tuneluri. Mașinile miniere sunt în mod tradițional conectate la detectoare cu fir. Atunci când utilizați detectoare cu fir, mișcarea mașinilor de minerit înainte este lentă, deoarece acestea trebuie să reconecteze în mod constant totul. Prin conectarea mașinilor miniere la detectoarele de gaz folosind rețele wireless, productivitatea poate crește considerabil. Bateriile acestor detectoare de gaz sunt mici și cu putere redusă și trebuie înlocuite doar la fiecare 12-18 luni. Colaborarea cu minele de cărbune din Shanxi la acest sistem de prevenire a exploziei, ar putea ajuta în cele din urmă restul lumii.

În domeniul exploatării cărbunelui, Huawei a adoptat un model de funcționare numit corp. Întrebarea adresată de către presă în legătură cu acest model a fost dacă se va extinde la alte industrii precum aeroporturi, porturi și siderurgie. Ren a lămurit că acest model nu se limitează la industria cărbunelui. Corpul este un concept împrumutat de la Google. Practic, un corp reunește oameni de știință care efectuează cercetări de bază, experți în tehnologie, experți în produse, experți în inginerie, experți în vânzări și experți în livrare și service pentru a forma o echipă de încredere. Acest lucru scurtează timpul de introducere pe piață pentru noi produse. Acest model permite, de asemenea, abordarea diferitelor modele de afaceri într-un mod mai granular și totul devine mai eficient.

Au existat deja desfășurări pe scară largă în porturi, dar extracția cărbunelui este prima industrie în care Huawei a aplicat acest model. Ren a oferit ca exemplu aeroporturile din Shenzhen, Shanghai și Dubai. În timpul furtunilor sau a altor tipuri de perturbări, aeroporturile trebuie să realocheze podurile de îmbarcare pentru zboruri. Acest lucru durează, în general, patru ore de lucru manual. Huawei a ajutat la reducerea timpului la doar câteva secunde. În plus, a contribuit la reducerea timpului de zbor cu 2 minute.

Un alt exemplu este uzina de fier și oțel Hunan Valin Xiangtan unde au realizat deja funcționarea fără echipaj a cuptoarelor și laminorilor. La această uzină, topirea și laminarea oțelului sunt realizate de lucrătorii din camera de control purtând costume și cravate. Când vor fi adoptate tehnologiile AR și VR, ele vor putea în esență să vadă substanțele chimice dintr-un cuptor prin ochelari, deci nu va fi nevoie de scoaterea acestor materiale din cuptor pentru testare. Și producția de oțel va deveni, de asemenea, mult mai eficientă, iar calitatea aliajului va crește. S-au realizat operațiuni fără pilot în unele fabrici siderurgice, însă sunt mai ușor de implementat acolo decât în ​​exploatarea cărbunelui.

Este la fel pentru porturi. Huawei a ajutat Portul Ningbo și Portul Shekou din Shenzhen să automatizeze majoritatea operațiunilor lor. Dacă vor extinde modelul de corp la aceste industrii depinde de cererea existentă. De exemplu, în aeroporturi și porturi, este în esență o problemă matematică, care este destul de ușor de rezolvat. Dar în mineritul cărbunelui, chimia și fizica sunt implicate. Acestea sunt probleme noi pentru liderul tehnologic.

A adoptat, de asemenea, un model de corp pentru servicii muzicale. Mulți oameni nu sunt mulțumiți de calitatea muzicii pe care o ascultă. De ce? Muzica acoperă o gamă foarte largă de frecvențe. Dacă mergem la o sală de concerte, ne vom bucura de întreaga gamă, de la mare la mic. Cu toate acestea, atunci când ascultăm muzică prin dispozitive electronice, lățimea de bandă nu este suficientă, iar muzica trebuie să fie comprimată în pachete de date mici înainte de transmisie. Acest lucru înseamnă că frecvențele extrem de scăzute și înalte vor fi eliminate, astfel încât calitatea sunetului muzicii suferă. Tehnologia de bandă ultra-largă face posibilă comunicarea muzicii cu toate subtilitățile intacte și oferă ascultătorilor o experiență de înaltă fidelitate.

În designul căștilor Huawei se folosește de fapt de oasele din jurul urechilor - și nu doar de timpanul în sine - pentru a asculta muzică. Această realizare se datorează corpului de muzică, care constă în mulți oameni de știință care lucrează la acustică și alte domenii și a făcut numeroase inovații.

Apple este în continuare cel mai bun când vine vorba de servicii muzicale. Acestea generează un venit anual de 20 de miliarde de dolari SUA din căști. Huawei estimează că veniturile anuale din căști nu vor fi la fel de mari ca Apple, dar vor crește în continuare la 10 miliarde de dolari SUA, iar profitul net va fi de peste 3 miliarde de dolari SUA. Dar Apple este numărul unu în acest moment. Pe scurt, Huawei adoptă modelul de funcționare a corpului pentru o anumită afacere depinde în mare măsură de necesitatea oamenilor de știință în echipa de operare din prima linie. Dacă este nevoie de oameni de știință, va adopta modelul corpului. În caz contrar, va păstra modelele matrice generale pe care le-a folosit.

Dacă la începutul anului 2020, conducerea Huawei a declarat că obiectivul este ”supraviețuirea”, acum Huawei este bine poziționată pe piață, iar Ren Zhengfei crede că este foarte puțin probabil ca SUA să elimine compania din lista de entități. Obiectivul principal acum este să producă soluții și produse de top pentru a câștiga încrederea clienților. Huawei salută oamenii de știință din întreaga lume și își oferă sprijinul pentru mințile de top. Iar în acest moment, Huawei își dorește să lucreze mai mult și să continue să caute noi oportunități de supraviețuire. Minele de cărbune oferă o bună oportunitate. Există tone de mine de cărbune în întreaga lume ce pot crea zeci de miliarde de dolari, care pot susține un număr impresionant de oameni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri