Serviciul de mesagerie WhatsApp, deținut de Facebook, a publicat o serie de explicații referitoare la schimbările ce vor intra în vigoare odată cu actualizarea politicii sale de confidențialitate, programată pe data de 15 mai.

Actualizarea politicii de confidențialitate a serviciului de mesagerie WhatsApp a stârnit o mulțime de controverse la începutul acestui an, când utilizatorii au fost anunțați de schimbările ce constă în posibilitatea de a le fi partajate unele date cu compania mamă Facebook și alte companii din grup.

Anunțul a dat naștere unui val de indignare pe plan global, ce a determinat o mulțime de utilizatori să se îndrepte către competitori precum Telegram și Signal. Drept urmare, WhatsApp a decis să amâne lansarea noii politici de confidențialitate pentru luna mai, insistând asupra faptului că actualizarea vizează facilitarea comunicării cu mediul de afaceri și nu va afecta conversațiile personale.

Ce se întâmplă odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor anunțate de WhatsApp?

WhatsApp precizează că utilizatorii care nu acceptă până la 15 mai noua politică de confidențialitate nu vor avea contul șters, însă nu vor mai beneficia de funcționarea completă a serviciului. Pentru o perioadă scurtă de timp, utilizatorii vor putea primi apeluri și notificări, dar nu vor putea citi sau trimite mesaje din aplicație, precizează WhatsApp, prezentând și următoarele opțiuni:

  • Puteți accepta actualizările și după data de 15 mai. În acest caz, vi se va aplica politica noastră privind utilizatorii inactivi.
  • Până pe data de 15 mai, vă puteți exporta istoricul conversațiilor pe Android sau iPhone și puteți descărca un raport al contului. Dacă doriți să vă ștergeți contul de pe Android, iPhone sau KaiOS, sperăm să vă gândiți atent. Această acțiune este ireversibilă, deoarece vă șterge istoricul mesajelor, vă elimină din toate grupurile WhatsApp și vă șterge backupurile WhatsApp.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri