Bill Gates, fondatorul Microsoft, mărturisește că nu a investit în criptomoneda Bitcoin, deoarece a preferat să investească în companii care produc ceva, făcând trimitere la investițiile sale în organizațiile care au produs vaccinuri revoluționare, precum cel împotriva malariei.

”Eu cred că dacă nu ai mai puțini bani decât Elon Musk, are trebui să ai grijă în ce îți investești banii. El are o avere impresionantă și este un antreprenor sofisticat”, a precizat Bill Gates, conform BBC.com.

Valoarea criptomonedei Bitcoin a crescut cu aproape 50% după ce Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în moneda digitală, înregistrând însă o scădere de 20% mai apoi.

La momentul publicării acestei știri, prețul per unitate al unui Bitcoin este de 46,600 de dolari, înregistrând o creștere de 1,86% în ultimele 24 de ore, valoarea piețe ajungând la 867 de miliarde de dolari.

Sectorul criptomonedelor încă este uşor reglementat sau nereglementat, deşi au apărut standardele globale în domenii cum ar fi combaterea spălării banilor (AML).

”Trebuie să existe reglementări, ele trebuie aplicate şi implementate la nivel global, deoarece orice scăpare va fi folosită”, precizează preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri