Asociația Code for Romania va organiza pe 2 aprilie o ediție specială a evenimentului Hack Day, cu ocazia Zilei Tehnologiei Civice. Voluntarii Code for Romania, a doua cea mai mare comunitate de tehnologie civică din lume, vor scrie cod timp de 3 zile pentru a dezvolta aplicația „DeUrgență”, care îi va ajuta pe utilizatori să fie mai bine pregătiți în caz de cutremur.

„La începutul lunii aprilie se împlinesc 5 ani de când Code for Romania a devenit, dintr-o idee curajoasă, o organizație care a arătat că putem, folosind inteligent tehnologia, să găsim rezolvare pentru multe dintre problemele societății românești. Tot în această perioadă se împlinește un an de când, la începutul pandemiei Covid-19, comunitatea noastră s-a mobilizat exemplar și a livrat statului român un întreg ecosistem de soluții digitale care au fost utilizate de milioane de români. Prin Code for Romania, tehnologia civică a devenit un fenomen căruia vrem să îi marcăm importanța sărbătorind, pentru prima dată în România, Ziua Tehnologiei Civice”, a declarat Bogdan Ivănel, președintele Code for Romania.

Bogdan este unul dintre speakerii conferinței Future Banking, dedicată progreselor făcute de bănci și autoritățile publice în direcția transformării digitale. El va vorbi despre planurile Code for Romania și parteneriatul ONG-ului cu Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Te poți înscrie GRATUIT la eveniment chiar AICI.

Aplicația DeUrgență, creată cu scopul pregătirii populației din România pentru cutremur, a fost proiectată în cadrul programului Civic Labs de echipele de cercetători și designeri de UX (user experience) ale Code for Romania.

„Pregătiți pentru următorul cutremur” este unul dintre cele 27 obiective din planul de digitalizare a României. Aplicația te ajută să-ți construiești un plan de urgență împreună cu cei apropiați, să ții evidența produselor din rucsac și a termenelor lor de valabilitate. Oferă, tototdată, printr-un sistem de notificări, posibilitatea de a repeta informațiile cele mai utile în caz de cutremur sau altă calamitate și îți pune la dispoziție lista oficială a punctelor de întâlnire.

Pentru a sărbători ziua tehnologiei civice, Asociația îi invită pe toți cei care doresc să se alăture să participe la Ediția specială a evenimentului HackDay. De asemenea, companiile IT care doresc să marcheze această zi, pot permite angajaților să se alăture demersului Code for Romania, oferindu-le ziua de 2 aprilie pentru a lucra la proiectul DeUrgență sau la unul dintre celelalte proiecte ale Code for Romania.

„Oricine este binevenit la Hack Day. Fiecare efort, fiecare contribuție, fiecare linie de cod scrisă ne duce mai aproape de rezultatul final. Ne așteptăm să avem alături, pe lângă acei membri deja foarte activi ai comunității noastre, pe toți cei care au vrut să ne cunoască și să lucreze alături de noi, dar au așteptat momentul potrivit. Pe lângă aplicația DeUrgență, avem pregătite și alte proiecte din programul nostru Tech for Social Good care așteaptă să fie finalizate, astfel încât să putem primi voluntari care folosesc o gamă largă de limbaje de programare.”, a declarat Alexandra Ștefănescu, Chief Technology Officer, în cadrul Code for Romania.

Toți cei care doresc să se înscrie pentru a participa la HackDay-ul organizat de Code for Romania o pot face accesând https://tfsg.code4.ro/ro/hackday/?where=online

Tech for Social Good este programul prin care Asociația îi invită pe toți cei care doresc să facă parte din comunitatea Code4Romania, să scrie împreună cu aceasta cod pentru a face din România țara pe care ne-o dorim cu toții. Code for Romania are deja comunități formate în Iași, Cluj, Timișoara, Diaspora și București.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri