Operatorul IT şi de telecomunicaţii din Ungaria, 4iG, ar urma să achiziţioneze integral Digi Ungaria, în urma unui acord preliminar agreat cu RCS&RDS.

"Societatea (RCS&RDS, n.r.) doreşte să informeze investitorii şi piaţa că, la data de 29 martie 2021, Filiala din România a Societăţii şi 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, au încheiat un acord preliminar şi neobligatoriu pentru achiziţia DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) şi a filialelor Invitel Ltd. şi I TV Ltd. În baza înţelegerii părţilor, 4iG ar urma să achiziţioneze integral participaţia Filialei din România a Societăţii în operatorul de top de pe piaţa de telecomunicaţii din Ungaria. Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria şi filialele sale, se va semna contractul de vânzare - cumpărare, pe baza acordului autorităţii de concurenţă", se arată într-un comunicat de presă al companiei româneşti, postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă.

Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale Digi au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde de forinţi (aproximativ 200 milioane de euro) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde de forinţi (circa 54 milioane de euro).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, contribuind semnificativ la creşterea economiei bazate pe cunoaştere şi digitalizare, în ţara vecină. Compania are o experienţă de peste 25 de ani pe piaţa tehnologiilor şi a inovaţiilor tehnologice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri