Google intenționează să restricționeze aplicațiile din Play Store, astfel încât acestea să nu mai ”vadă” toate celelate aplicații din telefon.

Lista aplicațiilor din telefon, oricât cât de inocentă ar părea, poate comunica cu diferite preferințe de întâlniri sau afilieri politice. În acest context, începând cu 5 mai 2021, prgramatorii vor trebui să prezinte motive serioase pentru care Google să permită aplicației accesul către toate celelalte deja existente, scrie theverge.com.

Google a inițiat deja un program prin care restricționează accesul către aplicațiile care conțin informații ”personale și intime”.

Odată ce modificarea intră în vigoare în luna mai, aplicațiile pot folosi permisiunea numai dacă funcționalitatea sau scopul utilizatorului principal necesită o vizibilitate largă a aplicațiilor instalate pe dispozitivul utilizatorului.

Aplicațiile scutite de această regulă vor fi cele care includ managerul de fișiere, browserele sau antivirușii. Cât despre aplicațiile băncilor sau portofelele digitale, acestea vor avea o excepție de securitate.

Aplicațiile care nu pot justifica nevoia accesului vor fi șterse din Google Play Store. În plus, programatorii vor trebui să prezinte o declarație de uz acces, pe care Google o va verifica astfel încât să nu existe înșelăciuni.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri