Compania Linkedin le-a făcut o surpriză angajaților oferindu-le o săptămână de concediu începând cu 5 aprilie pentru a combate riscul ca aceștia să intre burnout.

În jur de 15.900 de angajați ai companiei Linkedin au parte de o săptămână de concediu plătit, începând cu 5 aprilie. Pentru a putea implementa acest lucru, reprezentanții companiei au creat un grup restrâns de angajați de bază care vor menține platforma activă și care își vor putea lua concediu la o dată ulterioară.

Teuila Hanson, Chief People Officer, a declarat pentru CNN că decizia de a le oferi acest concediu de o săptămână angajaților a venit după ce au observat energia cu care aceștia s-au întors după pauza din decembrie.

”Am dorit să ne asigurăm că le vom oferi ceva cu adevărat valoros, iar în acest moment credem că cel mai valoros lucru este timpul necesar pentru a se detașa de muncă. Ceea ce este cu adevărat plăcut după un astfel de shutdown este că te vei întoarce la serviciu fără a te lovi de o mulțime de e-mail-uri și detalii privind ședințele care au avut loc”, adaugă Hanson.

Efectele pandemiei în ceea ce privește epuizarea angajaților nevoiți să se adapteze noilor metode de lucru se resimt la nivel globalinclusiv în țara noastră. Peste 70% dintre angajații români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs afirmă că nivelul de stres la locul de muncă a crescut de la începerea pandemiei de COVID-19, iar mai mult de un sfert dintre aceștia apreciază că nivelul de stres chiar s-a dublat.

Mediul de lucru dezorganizat și haotic (31,6%), supraîncărcarea (26,6%) și noile responsabilități care ies din aria lor de competențe (24,6%) reprezintă principalii trei factori de stres invocați de angajații care au răspuns sondajului BestJobs. Alți 23,8% dintre respondenți explică stresul ridicat prin faptul că nu găsesc un echilibru între viața personală și cea profesională, iar 21% sunt stresați pentru că sunt nevoiți să preia din responsabilitățile colegilor.

Sursa foto: fizkes / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri