Bogdan Trif: Redeschidem birourile de promovare externa. Este o masura prioritara

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anuntat ca pana la finalul acestui an vor fi redeschise toate birourile de promovare externa, inchise in 2017 de fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre. Tot pana la finalul anului 2018, Romania va avea o strategie integrata in turism, in care va fi implicat si mediul privat, a promis Bogdan Trif.

"Redeschidem birourile de promovare externa. Este o masura prioritara. Lipsa acestor puncte de promovare in strainatate a dus la o scurtcircuitare a dialogului dintre statul roman si torperatorii mari", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Acesta a mai precizat ca Ministerul Turismului lucreaza cu mediul privat, astfel ca pana la finalul anului va fi gata strategia integrata in turism.

"Nu inventam roata. Ne inspiram din modelele ale altor tari si cred ca va iesi o strategie de succes. In plus, ne dorim ca aceasta strategie sa nu mai fie modificata odata cu schimbarea ministrilor. Sa nu vina alt ministru si sa spuna ca albul nu e alb, e negru, si schimbam din nou directia. Nu, in momentul acela mediul privat il va trage de mana pe respectivul ministru", a mai spus Bogdan Trif.

Bani necheltuiti pentru promovarea Romaniei

In 2017, bugetul alocat pentru promovare turistica a fost de 21 de milioane de lei, din care au ramas necheltuiti 13 milioane de lei. Bogdan Trif nu a dorit sa explice de ce s-a intamplat acest lucru, insa a precizat ca pentru acest an, bugetul pentru promovarea Romaniei este de 13 milioane de lei. "Anul acesta sunt mai putini bani decat in 2017 pentru ca au ramas necheltuiti", a adaugat ministrul.

Citeste si:
Romania, nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii in 2020
Romania a fost nominalizata...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Banii vor fi cheltuiti pe promovarea turistica a Romaniei in targuri, in cataloage de specialitate, insa Bogdan Trif a marturisit ca isi doreste sa promoveze tara si prin clipuri publicitare.

"O sa ne promovam mai bine pe viitor. Este o prioritate. Avem o deficienta pe cartea de promovare. Marketingul este cheia succesului. Turistii care vor veni in Romania o sa se distreze. Suntem foarte ofertanti", a conchis ministrul.

Citeste si: Romania va fi reintrodusa, din 2019, in cataloagele Dertour

Citeste si:
Burcea, Paralela 45: Turismul ar trebui sa devina prioritate nationala
Alin Burcea, Paralela 45:...
Sursa foto: Agerpres FOTO / Cristian Nistor

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri