Tesla deține bitcoin în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari, conform unei raportări recente pe care compania a făcut-o, oferindu-i business-ului condus de Elon Musk un profit semnificativ la câteva luni de la achiziția criptomonedelor.

Compania fondată de Elon Musk a precizat că investiția sa în criptomonede valora la finalul lunii martie 2,48 miliarde de dolari, iar în raportarea financiară publicată la finalul lunii aprilie puncta un profit net de 101 milioane de dolari din vânzarea de criptomonede în primul trimestru, conform CNBC.com

Criptomoneda bitcoin era tranzacționată la finalul lunii martie cu o valoare situată în jurul a 59.000 de dolari, iar în momentul publicării acestei știri se situează la 55.200 de dolari per unitate conform coindesk.com.

Citește și Ce spune ANAF despre românii care fac bani din Bitcoin

Producătorul auto din Silicon Valley a anunțat cel mai bun început de an, în ciuda faptului că nu a a produs niciun sedan Model S sau SUV Model X.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că Tesla continuă să crească producția la modele 3 și model Y pe care le fabrică și le vinde în fabrica sa veche de un an din Shanghai, China, validând obiectivul de lungă durată al CEO-ului Elon Musk de localizare a producției în cele mai mari piețe din lume pentru vehicule electrice.

Ca rezultat, Tesla a generat vânzări de 10,4 miliarde de dolari în primul trimestru și a înregistrat un profit de 438 milioane dolari. Aceasta este practic dublul veniturilor pe care le-a generat în primul trimestru al anului 2020, când Tesla a trebuit să-și închidă temporar fabrica din China din cauza primelor focare de coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri