Uniunea Europeană acuză compania Apple de încălcarea regulilor antitrust, susținând că denaturează concurența pentru streamingul de muzică prin reguli pentru App Store.

Executivul Comisiei Europene a atacat modalitățile prin care Apple aplică reguli asupra canalelor de muzică din App Store, promovând serviciul său de redare a sunetelor, Apple Music. Comisia susține că limitează posibilitățile consumatorului și impune chiar costuri mai mari, potrivit USNews.com.

Una dintre principalele situații semnalate de UE se concentrează pe practica Apple de a forța dezvoltatorii de aplicații care vând conținut digital să-și folosească sistemul de plată intern, care percepe un comision de 30% pentru toate abonamentele.

Investigația UE, pornită de la o plângere a Spotify, a descoperit că taxele impuse de Apple ajungeau la clienți.

O altă preocupare a UE este că Apple îi împiedică pe dezvoltatori să le spună utilizatorilor modalități mai ieftine de plată pentru abonamente care nu implică trecerea printr-o aplicație.

Apple a negat orice astfel de activitate, susținând că se simtă bine că a reușit să ajute Spotify să își crească numărul de utilizatori. Compania a mai spus și că Spotify nu îi plătește niciun comision pentru utilizatori.

În schimb, comisarul european al concurenței, Margrethe Vestager, susține că în timp ce Spotify a crescut în ciuda regulilor Apple, aplicațiile mai mici, precum Deezer sau Soundcloud, suferă din cauza acestora.

Apple are la dispoziție 12 săptămâni să răspundă obiecțiilor înainte de Uniunea Europeană. Conform legislației UE în materie de concurență, compania trebuie să propună modificări - Vestager a indicat că este de părere că „Apple ar trebui să pună capăt încălcării” și să nu facă nimic care ar avea același efect. În caz contrar, aceasta ar putea fi amendată cu 10% din venitul anual, ceea ce în cazul Apple ar putea ajunge la miliarde de euro, deoarece blocul de 27 de națiuni este un behemoth comercial de 450 de milioane de oameni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri