Compania de tehnologie Apple a anunțat lansarea unei baterii ce poate fi atașată pe modelele din seria iPhone 12 pentru a le oferi dispozitivelor o autonomie mai mare.

Lansată sub denumirea MagSafe Battery Pack, aceasta are un cost de 99$, iar odată prinsă pe spatele iPhone-ului din seria 12, îl încarcă cu o putere de 5 watts. Odată consumată, aceasta se încarcă în momentul în care, iPhone-ul de care este atașată, va fi pus la încărcat folosind un încărcător tradițional, conform CNBC.com.

Fiind un accesoriu Apple, se integrează cu sistemul de operare iOS care afișează autonomia acesteia.

Conform studiilor realizate în rândul utilizatorilor de smartphone-uri iPhone, o durată mai mare a bateriei este unul dintre principalele aspecte pe care aceștia și-l doresc de la dispozitive.

Apple vrea să majoreze cu 20% producția noului model de iPhone

Grupul american Apple Inc. a cerut furnizorilor să îi asambleze până la 90 de milioane de exemplare din următoarea generaţie de telefoane iPhone în acest an, o majorare semnificativă a producţiei faţă de 2020, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar, preluat de Agerpres.ro.

În ultimii ani, Apple a menţinut la 75 de milioane de unităţi comenzile iniţiale de telefoane iPhone, pentru care o nouă generaţie este lansată pe piaţă în toamna fiecărui an. Majorarea producţiei pentru modelul din 2021 sugerează că Apple se aşteaptă la o cerere crescută pentru primul iPhone lansat după campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Potrivit surselor, viitorul telefon iPhone 12 va avea un procesor mai performant, la fel ca şi o cameră şi un display îmbunătăţit. Apple intenţionează să îmbunătăţească toate modelele actuale, atât versiunile obişnuite de 5,4 şi 6,1 inchi cât şi modelele Pro de 6,1 şi 6,7 inchi. Toate aceste telefoane, care intern poartă numele de cod D16, D17, D63 şi D64, ar urma să fie dezvăluite în septembrie, mai devreme decât anul trecut când au fost lansate în octombrie, graţie revenirii lanţurilor de aprovizionare.

Cel puţin una din noile versiuni de iPhone va avea un display de tip LTPO (low-temperature polycrystalline oxide), o tehnologie utilizată de mai mulţi ani la Apple Watch, ceea ce permite ecranului să fie mai lent în anumite situaţii pentru a prelungi durata de viaţă a bateriei. Producătorii Oppo, OnePlus şi Samsung Electronics Co. au deja ecrane LTPO pentru principalele lor telefoane.

Potrivit surselor, firma chineză Luxshare Precision Industry Co. ar urma să aibă un rol mai mare în acest an după ce a preluat facilităţile de asamblare a telefoanelor iPhone de la Wistron Corp. Grupul Hon Hai Precision Industry Co. va fi responsabil pentru cea mai mare parte din producţia modelului de 6,7 inchi Pro Max şi va împărţi producţia modelului 6,1 inchi Pro cu Luxshare, iar în cazul modelului de bază iPhone cu Pegatron Corp. Acesta din urmă va produce toate modelele de 5,4 inchi.

Pe lângă noile telefoane iPhone, Apple pregăteşte de asemenea şi alte produse pentru lansare la finele acestui an, inclusiv noi laptopuri MacBook Pro cu cipuri concepute de Apple, noi modele de iPad mini şi iPad precum şi ceasuri Apple Watch cu un display îmbunătăţit.

Sursa foto: Printscreen Apple.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri