Știrea momentului în fotbalul mondial este reprezentată de plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona la Paris Saint-Germain(PSG). Clubul francez a semnat un contract pe doi ani cu starul argentinian, iar suma pe care o va primi este compusă și din criptomonede.

O sumă de 41 milioane de dolari anual ar primi Messi de la Paris Saint-Germain, plus bonusuri, după ce ar fi primit 30 de milioane de dolari la semnătură. PSG a precizat că pachetul de ”bun venit” include și criptomoneda ”$PSG Fan Tokens”, conform CNBC.com

Activul digital a fost creat în ianuarie 2020 în urma parteneriatului cu platforma Socios.com și a stârnit o adevărată frenezie în rândul fanilor PSG, clubul vizând prin această mutare crearea unei noi comunități și a unui nou flux de venituri.

PSG a descris decizia de a-l plăti pe Messi și în criptomonede ca fiind una ce îl poziționează drept unul dintre cele mai inovatoare și avangardiste cluburi din lume.

Un alt club de fotbal care a luat decizia de a-și crea propria criptomonedă este Manchester City, lansând activul digital în luna martie a acestui an.

Transferul lui Messi a avut impact și asupra evoluției criptomonedei dezvoltate de către clubul francez. Așa cum se poate vedea în graficul de mai jos, Paris Saint-Germain Fan Token a înregistrat în ultimele 7 zile o creștere a valorii pieței de la peste 28 de milioane de dolari la 119 milioane de dolari, valoare înregistrată în momentul redactării acestei știri.

sursa foto: Coinmarketcap.com.

Sursa foto: De la Christian Bertrand / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri