Liquid, platforma globală de tranzacționare a criptomonedelor, din Japonia, a fost compromisă de către hackeri care au furat active digitale în valoare de mai multe zeci de milioane de dolari.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții platformei printr-o postare pe Twitter, care au adăugat faptul că retragerile și realizarea de depozite au fost suspendate, iar activele neafectate au fost mutate către portofele de criptomonede offline(Cold Wallets), care nu sunt conectate la Internet.

Volumul total al criptomonedelor furate de către atacatorii cibernetici nu a fost încă determinat, însă un reprezentant al companiei OKLink, specializată și în cercetarea evoluției pe care o are industria activelor digitale, a estimat o pagubă de până la 90 de milioane de dolari, punctează coindesk.com.

”Momentan investigăm situația, vă vom ține la curent cu evoluția anchetei”, au precizat reprezentanții platformei de tranzacționare care au adăugat că realizarea depozitelor și retragerile sunt suspendate.

Platforma japoneză de tranzacționare a luat legătura cu alți jucători din industrie, cărora le-a cerut să blocheze tranzacțiile provenite de pe adresele care au legătură cu atacul derulat asupra lor.

CEO-ul platformei KuCoin, Johny Lyu, a declarat că platforma sa a fost informată în legătură cu incidentul și a blocat deja adresele portofelelor de criptomonede folosite de către hackeri. Până la momentul redactării acestei știri, platforma japoneză identificase 9 adrese unde hackeri au transferat fondurile furate.

Sursa foto: De la Wpadington / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri