Ar mai fi câteva săptămâni până la lansarea iPhone 13 și fanii produselor Apple sunt cu ochii zilele acestea pe zvonurile privind modul în care va arăta și funcțiile cu care vine la pachet. Unul dintre aceste zvonuri, viralizate în ultimele zile, se referă la posibilitatea noului model de a derula apeluri prin satelit.

Zvonul a fost lansat de către analistul chinez Ming-Chi Kuo, care explică faptul că această conectare la sateliții de pe orbita joasă a planetei, alternativă la conectarea la tradiționalele antene terestre, se datorează unui chip Qualcomm X60 modificat.

Astfel, utilizatorii vor putea să deruleze apeluri și din zonele în care nu există acoperire de la antenele terestre, conform The Verge.com.

Ambițiile Apple privind oferirea serviciilor direct prin satelit sunt cunoscute de ceva ani. În 2019, presa internațională scria despre faptul că Gigantul Apple a format o echipă ce lucrează la o tehnologie capabilă să le ofere utilizatorilor de iPhone posibilitatea de a accesa servicii de Internet direct prin satelit, eliminând astfel din schemă operatorii telecom.

Compania a angajat la data respectivă mai multi ingineri din industria aerospatiala, care aveau ca obiectiv prezentarea primelor rezultate ale proiectului in 5 ani de zile, proiect ce se afla abia la început și față de care nu exista o certitudine că va fi de succes. Totusi, CEO-ul Apple s-a aratat interesat de initiativa, considerata una dintre prioritatile companiei

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri