Vreau să vând un telefon. Așa poate începe o poveste cu final fericit, o dramă sau o poveste de groază, în funcție de unde anume alegi să-ți vinzi telefonul vechi. Iar dacă ultimele două variante nu sunt neapărat opțiunile la care visezi, înseamnă că ai ajuns unde trebuie.

Vreau să vând un telefon. Așa poate începe o poveste cu final fericit, o dramă sau o poveste de groază, în funcție de unde anume alegi să-ți vinzi telefonul vechi. Iar dacă ultimele două variante nu sunt neapărat opțiunile la care visezi, înseamnă că ai ajuns unde trebuie.

În rândurile de mai jos îți vom arăta care sunt cele mai potrivite locuri în care îți poți vinde vechiul iPhone 8 sau orice alt model de smartphone pe care nu îl mai folosești sau pe care vrei pur și simplu să îl valorifici, în cazul în care te pregătești să faci un upgrade la telefon.

Pe un site care cumpără telefoane second hand

În cazul în care nu știai asta, Flip.ro este siteul unde îți poți vinde vechiul dispozitiv în siguranță, fără să mai aștepți și fără să primești mesaje cel puțin dubioase de la posibili cumpărători, așa cum se poate întâmpla pe alte platforme.

Pe scurt, tot ce va trebui să faci pentru a obține banii pe telefon va fi să parcurgi un chestionar simplu și scurt în care vei descrie starea în care se află telefonul pe care vrei să-l vinzi. La finalul acestuia, vei primi o estimare de preț pe care o poți accepta sau nu.

Dacă vei merge mai departe, din nou vei avea de ales dintre două posibilități. Fie vei putea opta pentru primirea banilor în cel mai scurt timp, fie vei alege să primești mai mulți bani, dar doar atunci când telefonul se vinde mai departe unui alt utilizator. Asta nu înseamnă că vor trece săptămâni întregi până când îți vei primi banii cuveniți, pentru că pe Flip.ro stocul de telefoane este foarte dinamic, deci, cel mai probabil, banii vor fi în contul tău în aproximativ o săptămână de la vânzarea telefonului pe site.

În acest fel, scapi de întâlniri cu oameni pe care nu îi cunoști, de negocieri agasante, de propuneri de schimb sau chiar de escrocherii.

În grupul de prieteni

Dacă ai vreun prieten despre care știi că ar vrea să-și schimbe telefonul, propune-i să ți-l cumpere pe al tău. În acest fel, siguranța că va avea un smartphone bine întreținut va fi una foarte mare, la fel cum tu vei ști că telefonul a ajuns pe mâini bune.

Prietenul care ar putea accepta să-ți cumpere vechiul dispozitiv ar avea garanția că în spatele acestei tranzacții nu se ascunde vreun interes ascuns sau vreun defect al gadgetului. În plus, vei fi acolo atunci când va avea nevoie să-și configureze noul său telefon, cu sfaturi care l-ar ajuta atât să-și cunoască mai curând smartphone-ul, cât și să afle de anumite funcții ascunse, pe care tu ai avut timp să le descoperi cât timp ai folosit dispozitivul.

La un amanet

Am lăsat această variantă la final, pentru că nu e neapărat indicat să apelezi la ea, decât în cazul în care celelalte două descrise mai sus nu au avut succes.

Totuși, chiar și opțiunea unui amanet este una bună atunci când vrei să îți vinzi telefonul. Chiar dacă suma pe care o vei primi va fi cea mai mică, făcând o comparație cu banii pe care i-ai putea obține prin celelalte două variante pe care ți le prezentăm azi. Până la urmă, transparența procesului, lipsa negocierilor și condițiile clare pe care le oferă majoritatea amanetelor s-ar putea să fie de bun augur pentru tine.

Reține, însă, că prima variantă pe care ți-am expus-o este cea ideală atunci când vrei să-ți vinzi telefonul. Vei obține cei mai mulți bani, vei avea garanția unui serviciu verificat și vei avea parte de toată transparența pe care o cere procesul de vânzare a unui telefon.

Pe tine care dintre aceste opțiuni te-a încântat cel mai mult?

Sura foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/close-portrait-wondering-beautiful-pretty-charming-1246137712

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri