Compania românească de software, Creasoft a dezvoltat, la cererea angajatorilor, o nouă funcționalitate atașată pontajului electronic, prin care angajații pot spune dacă sunt sau nu vaccinați împotriva virusului SARS-COV-2, în cazul în care doresc să se întoarcă la birou.

Noua funcționalitate dezvoltată de Creasoft îți permite să știi dacă un angajat este vaccinat sau nu, informație pe baza căreia se poate face programarea venirii la birou.

”Această nouă funcționalitate este integrată inclusiv în auto-planificatorul de venire la birou, care funcționează deja de șase luni. Scopul acesteia este să ajute angajații care vor să își planifice zilele în care lucrează de la sediul companiei sau de acasă, în Telemuncă. Această preocupare a angajatorilor privind informațiile legate de salariații care s-au vaccinat și cei care nu s-au vaccinat este îndreptățită, pentru că au primit din ce în ce mai multe semnale de la cei vaccinați, care doresc să își desfășoare activitatea la birou doar în zilele în care vin și ceilalți colegi vaccinați, pentru că le este teamă să stea în preajma celor nevaccinați”, precizează Adrian Dinu, CEO Creasoft.

Semnalul cu întoarcerea la birou doar a salariaților vaccinați este dat de companiile mari din SUA, ca Facebook, Google sau Microsoft.

HOTĂRÂRE nr. 41 din 24.06.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 menționează că pot sta în spații închise maximum zece persoane, fără obligativitatea de a purta mască, dacă toate aceste zece persoane sunt vaccinate. Astfel, angajatorii trebuie să știe care dintre salariați sunt vaccinați și care nu, atunci când doresc să revină la locul de muncă.

Conform datelor transmise de către autorități, până pe 6 septembrie 2021, 5.171.742 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19, cu doze Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Jonhson. În ceea ce privește bilantul infectărilor cu COVID-19 de pe data de 6 septembrie, autoritățile raportau pentru ultimele 24 de ore 1.035 de cazuri noi.

Sursa foto: De la Halfpoint / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri