Experiența de gaming poate fi diferită de la persoană la persoană, deoarece fiecare laptop are combinații de hardware și software diferite. Specialiștii de la ASUS au descris câteva setări generale pentru a vă optimiza experiența pe un ASUS gaming laptop.

Verificați specificațiile recomandate pe site-ul jocului

Puteți verifica specificațiile recomandate de pe site-ul jocului pentru a vă asigura că laptopul dvs. îndeplinește cerințele. Dacă modelul de ASUS gaming laptop pe care îl aveți nu este calificat pentru joc, puteți ajusta setările jocului pentru a avea o experiența de gaming mai bună. În caz contrar, puteți utiliza un alt laptop, care îndeplinește cerințele recomandate pentru joc.

Actualizați pachetele / driverele BIOS / Windows cu cea mai recentă versiune

Actualizarea software-ului ajută de obicei la stabilitatea și optimizarea sistemului, așa că vă recomandăm să le verificați și să le actualizați la cea mai recentă versiune a laptopului. Pe website-ul ASUS puteți afla mai multe despre cum să actualizați BIOS-ul și Windows-ul.

Setați jocul să utilizeze placa de grafică discretă

Dacă modelul dvs.de ASUS gaming laptop are o grafică discretă (dGPU), aceasta are performanțe grafice mai bune decât GPU-ul integrat. Vă recomandăm să setați dGPU ca procesor grafic preferat pentru jocuri, pentru a optimiza experiența de gaming. Pe website-ul ASUS puteți afla mai multe despre cum se configurează dGPU pentru performanțe grafice ridicate.

Microsoft a modificat prioritatea procesorului grafic preferat în versiunea Windows 10, 2004, iar prioritatea procesorului grafic preferat în setările Windows ale unor aplicații este mai mare decât panoul de control al furnizorului de grafică (cum ar fi panoul de control NVIDIA și AMD Radeon Software). Vă recomandăm să ajustați ambele setări, indiferent de setările Windows sau de panoul de control al furnizorului de grafică. Pe website-ul ASUS puteți afla mai multe despre cum să setați aplicația ca grafică discretă utilizată.

Setările software-ului Armory Crate

Armory Crate este o aplicație integrată dezvoltată pentru seria ASUS ROG și seria TUF de laptopuri și desktopuri pentru jocuri. Puteți regla rapid performanța sistemului și setările aferente prin Armory Crate. Pe website-ul ASUS puteți afla mai multe despre introducerea Armory Crate. Specialiștii vă oferă câteva sugestii pentru optimizarea experienței de joc:

Optimizați sistemul Windows pentru performanțe mai bune

Există câteva lucruri care pot ajuta la optimizarea performanței sistemului Windows pentru a vă îmbunătăți experiența de utilizare a unui ASUS gaming laptop:

Reporniți computerul

Reporniți în mod regulat computerul. Acest lucru va închide tot software-ul care rulează pe computerul dvs. și vă ajută să îmbunătățiți experiența de gaming, deoarece unele aplicații care rulează diminuează performanța sistemului.

Închideți aplicațiile de fundal inutile

Unele aplicații pot consuma resurse de sistem în fundal, în timp ce nu le observați. Puteți închide aplicații inutile prin Task Manager. Pe website-ul ASUS puteți afla mai multe despre cum să utilizați managerul de activități pentru a verifica performanța computerului.

Dacă nu mai folosiți aplicația, o puteți elimina. Pe website-ul ASUS puteți afla mai multe despre cum să dezinstalați aplicații.

Instalați jocul pe SSD

SSD-ul are o viteză de citire / scriere mai bună decât HDD-ul original și vă poate optimiza și experiența de gaming. Pe website-ul ASUS puteți afla mai multe despre cum să verificați informațiile despre unitățile instalate în prezent.

Optimizați și defragmentați unitatea prin Windows

Procesul de optimizare și defragmentare a SSD-ului nu poate îmbunătăți performanța, ci mai degrabă reduce capacitatea acestuia. De aceea, vă recomandăm să optimizați și să defragmentați unitatea pentru HDD numai dacă jocul dvs. este instalat pe acesta.

Conectați adaptorul de AC și alegeți modul de alimentare

În timp ce jucați jocuri, vă recomandăm să conectați adaptorul de AC, pentru a avea performanțe suficiente și pentru a menține procesorul și GPU-ul în stare cu frecvență înaltă.

Reglați rezoluția și grafica la setări reduse

Unele jocuri nu sunt concepute pentru rezoluție înaltă, iar unele GPU-uri nu au cea mai bună performanță în rezoluție înaltă, așa că vă recomandăm să utilizați setările grafice implicite în jocuri. Dacă tot nu vă atinge așteptările, puteți încerca să ajustații setările grafice din jocuri, pentru a atinge performanța și afișajul adecvat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri