Pentru companii, operarea în modul „full digital” a devenit o necesitate și, în același timp, un obicei de zi cu zi. Datorită unor instrumente precum semnătura electronică sau marca temporală - așa-numitele servicii de încredere - orice tip de document poate fi creat, semnat și chiar partajat în mod complet electronic.

Totuși, când se ajunge la etapa de arhivare, de multe ori se preferă să se procedeze în mod tradițional, prin imprimarea documentului sau stocarea fișierelor audio sau video pe suporturi externe, cu convingerea că arhivarea digitală nu este pe deplin sigură...

Acum există însă Safe LTA (Safe Long Term Archiving - Arhivarea pe termen lung în siguranță), soluția concepută, construită și garantată de InfoCert, liderul serviciilor de încredere digitale din Europa.

Este vorba de un sistem securizat de conservare digitală, care garantează integritatea, autenticitatea, lizibilitatea, disponibilitatea și mai ales valoarea legală a oricărui document digital de-a lungul timpului.

Doriți să deschideți un cont bancar? Doriți să contractați un credit? Doriți să încheiați o poliță de asigurare? Toate acestea sunt contracte pe care, având în vedere valoarea lor juridică, este bine – dacă nu obligatoriu, atunci când acest lucru este prevăzut – să le păstrați pentru o perioadă îndelungată de timp pentru a le putea expune drept dovezi în cazul unui litigiu.

Mai mult decât atât, în virtutea directivei privind piețele instrumentelor financiare (MIFID II), băncile și instituțiile de credit sunt obligate să țină evidența nu numai a tuturor tranzacțiilor efectuate, ci și a comunicărilor aferente acestor operațiuni: înregistrările convorbirilor telefonice sau ale comunicărilor electronice trebuie, în fapt, să fie arhivate în mod corespunzător, recuperabile și prezentabile în timp real.

Este exact ceea ce face un sistem de Arhivare pe termen lung, evitând căutări enervante și ineficiente în rafturi nesfârșite și pline de praf... Într-adevăr, chiar și optimizarea spațiilor reprezintă un avantaj suplimentar și indubitabil al Safe LTA!

Nu trebuie subestimată, de asemenea, reducerea drastică a costurilor care decurg din gestionarea suporturilor fizice și o utilizare mai profitabilă și mai satisfăcătoare a propriilor resurse profesionale.

În conformitate cu Regulamentul eIDAS și cu principiile GDPR, Safe LTA - datorită unei arhitecturi modulare și flexibile - este adaptabil pe scară largă pentru a îndeplini cerințele specifice de reglementare locale și poate obține certificări sau acreditări naționale.

Valoarea tehnologică a soluției nu constă însă doar în flexibilitatea sa semnificativă.

Safe LTA se bazează, în fapt, pe tehnologii open source care încorporează specificațiile blocului de construcție eArchiving, promovat de programul Connecting Europe Facility (CEF): sunt standarde recunoscute la nivel internațional pentru implementarea sistemelor de conservare pe termen lung a obiectelor digitale și pentru transmiterea, descrierea și stocarea datelor digitale, pentru a garanta cel mai înalt nivel de interoperabilitate.

Pentru mai multe informații consultați: developers.infocert.digital/safe-lta/

Sursa foto Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri