Primul lucru pe care îl asociezi cu munca de acasă este un laptop, desigur. Fie că ai nevoie de el să editezi videoclipuri, să desenezi planuri de clădiri, să scrii cod sau să creezi prezentări memorabile, aproape orice proiect digital ai pe listă poate fi realizat cu ajutorul unui laptop. Dar pentru că achiziția unui laptop necesită o investiție destul de serioasă, acesta ar trebui să se plieze perfect pe nevoile tale individuale, dar mai ales pe cele profesionale.

Atunci când decizi că a sosit momentul să cumperi un laptop nou pentru a-ți îndeplini cu succes sarcinile jobului pe care îl realizezi de acasă, primul lucru la care trebuie să te gândești nu este marca, ci tehnologia din spatele acesteia. Chiar dacă a alege un model de laptop face parte din procesul de achiziție, adevărata luptă se dă, de fapt, între cele două mari sisteme de operare - Apple și Windows.

Însă cum știi care este cel mai potrivit pentru tine: un MacBook sau un laptop cu Windows? Să aruncăm, așadar, o privire asupra acestor două variante și la diferitele aspecte ale acestora, pentru a determina care dintre ele se poate dovedi a fi cea mai bună alegere. Indiferent dacă ești fan Apple sau Windows, acest articol îți va oferi o imagine de ansamblu a opțiunilor pe care le ai în acest sens.

MacBook – funcționalitate premium și design elegant

MacBook-urile sunt contribuția Apple la lumea tehnologiei în ceea ce privește dispozitvele mobile de calcul. Colecția Apple include MacBook Air și MacBook Pro, ambele fiind mașini rapide, suple și elegante.

MacBook Pro este un laptop modern, actual, ideal pentru profesioniștii care lucrează în sistem remote. Are specificații de top, combinate cu un display frumos, pentru a oferi utilizatorului o experiență premium și este cea mai recent actualizată dintre cele două linii principale de laptopuri ale renumitului brand. Macbook Air este varianta lite de laptop Apple, echipat cu mai puțin hardware de ultimă generație, dar cu un aspect mult mai subțire decât MacBook Pro și, de asemenea, mai ușor.

În ceea ce privește munca de acasă, este de reținut faptul că pe DABSTORE vei regăsi cele mai noi modele de laptopuri Apple – MacBook Pro 14 și MacBook Pro 16, cu un design complet redefinit, cu procesoare M1 Pro și M1 Max, display-uri mini-LED cu ProMotion mai generoase, port HDMI și slot pentru card SD, taste funcționale full-size și multe altele.

Design

Este mai mult decât evident faptul că Apple face investiții serioase în designul produselor sale. Toate au un aspect elegant, robust și de calitate superioară, cu mai puțin plastic spre deosebire de lapopurile concurenței și cu o tastatură netedă și ergonomică. Designul laptopurilor MacBook este unul atât de reușit, încât nu a suferit modificări semnificative în ultima decadă, devenind doar mai subțire și mai rafinat. MacBook-urile sunt dispozitive create să reziste timp îndelungat, astfel că orice model de MacBook va fi o alegere excelentă în acest sens.

Funcționalitate

Un lucru extraordinar despre MacOS este că vine la pachet cu un software bun pentru editare foto și video și alte suite creative în echiparea standard, fără costuri suplimentare, iar ecranul celor mai noi modele de MacBook se pretează excelent pentru grafică și arte vizuale.

Singurul mare dezavantaj este acela că software-ul de editare text și spreadsheets de pe aceste laptopuri nu este la fel de elaborat ca cele din suita Office pentru Windows. În acest caz, fie te adaptezi, fie cumperi și pachetul Microsoft, care nu are însă la fel de multe funcționalități ca pe laptopurile cu Windows.

Dar nu este cazul să-ți faci griji! Indiferent ce variantă de laptop vei alege, fie că este vorba de un MacBook sau de un laptop cu Windows, DABSTORE.ro îți pune la dispoziție oricând, prin parteneriatul său cu Microsoft, suita de aplicații Office prin Microsoft 365, pentru ca tu să-ți poți duce la îndeplinire sarcinile de serviciu.

Conectivitate

MacBook-urile au renunțat încet-încet la porturile tradiționale pentru dispozitivele USB, căști sau HDMI. Dacă deții mai multe gadget-uri, va trebui să achiziționezi convertoare și splitere speciale pentru a le putea conecta la laptop. Acesta este, de regulă, unul dintre dezavantajele achiziționării unui laptop MacBook, pentru că nu vei mai putea folosi porturile cu care erai deja obișnuit.

Sistem de operare

MacOS este un sistem de operare eficient, extrem de rapid, ușor de învățat și intuitiv de utilizat. Își menține relevanța prin actualizări periodice, iar interfața de utilizare este modernă și elegantă. Un avantaj major al MacOS-ului este acela că este mai sigur decât Windows și mai rar vizat de acțiunile hackerilor. Astfel, cu un MacBook munca ta va fi în siguranță, căci sistemul său de operare este puțin probabil să se blocheze vreodată și nici nu vei avea nevoie de un antivirus pentru a-l proteja, atâta vreme cât te rezumi la a-l folosi strict pentru lucru și nu descarci aplicații piratate.

Laptopuri cu Windows – cea mai mare varietate de opțiuni

Laptopurile cu Windows sunt proiectate și fabricate de o mulțime de companii, multe dintre acestea fiind branduri de renume mondial precum Asus, Lenovo sau DeLL. Laptopurile cu Windows sunt o categorie atât de versatilă și cu atât de multe capabilități, încât sunt foarte dificil de rezumat.

O alegere excelentă pentru tine, ca profesionist care-și desfășoară activitatea de la distanță, ar putea fi un laptop DeLL cu Windows. Dacă îți dorești un laptop cu Windows bun, atunci cu siguranță un laptop DeLL îți poate satisface toate nevoile și dorințele.

Majoritatea laptopurilor DeLL are prețuri accesibile, iar designul și configurația acestora sunt simple și puternice. Există o serie de motive pentru care DeLL este cea mai bună marcă de laptopuri cu Windows, cum ar fi suportul, designul profesional și durabilitatea. Iar dacă-ți vei dori să rămâi fidel acestei mărci, vei putea face cu ușurință acest lucru, alegând oricând de pe DABSTORE.ro un model de laptop DeLL din seriile Inspiron, XPS, Lattitude, Precision sau Vostro.

Design

Cu atât de mulți jucători pe piața laptopurilor cu Windows, este aproape imposibil să nu găsești un laptop care să-ți satisfacă gusturile și nevoile profesionale. Există chiar și modele high-end care fac o concurență serioasă designului genial al MacBook-urilor, cu carcase extrem de subțiri și tastaturi pe care este o adevărată plăcere să tastezi. La polul opus, însă, există laptopuri cu Windows mai accesibile la preț, de ultimă generație ca tehnologie, dar care sunt destul de greu de manipulat, sunt acoperite cu mult plastic și au adesea amplasări neintuitive ale trackpad-urilor.

Funcționalitate

Sistemul de operare Windows are o mulțime de software-uri specializate, care nu sunt disponibile pentru MacOS, precum clasicele Photoshop, Illustrator etc. Însă niciunul dintre acestea nu vine cu dotările din fabrică ale Windows. Astfel de programe sunt destul de costisitoare, iar modelele mai ieftine de laptopuri cu Windows s-ar putea să nu fie capabile să le ruleze. Pe de altă parte, Windows 10 vine la pachet cu suita Microsoft Office, care este menținut la zi prin actualizările sistemului de operare.

Conectivitate

Majoritatea laptopurilor Windows au încă cel puțin câte unul dintre porturile tradiționale, unele având inclusiv o unitate optică, chiar dacă în zilele noastre acestea nu mai sunt atât de populare. Acest lucru depinde, însă, în mare măsură și de marca laptopului, unele branduri oferind o varietate mare de porturi pentru a-ți asigura conectivitatea.

Sistem de operare

Laptopurile cu Windows au o probabilitate mai mare de a fi vizate de viruși, din cauza numărului mare de utilizatori care folosesc acest sistem de operare. Deși Windows 10 face o treabă excelentă cu Windows Defender, programele malware reușesc întotdeauna să găsească breșe de securitate prin care să atace. Pe de altă parte, multe persoane se simt mai confortabil atunci când lucrează într-un mediu Windows, iar acesta pare să fie argumentul principal în alegerea unui laptop cu acest sistem de operare.

Oricare ar fi preferințele tale personale în ceea ce privește laptopul cu care să-ți poți întreprinde activitatea din confortul casei tale, magazinul online DABSTORE.ro îți pune la dispoziție cele mai mari stocuri de MacBook și laptopuri DeLL din România. Alege modelul cel mai potrivit pentru tine și îți va fi livrat direct la tine acasă în cel mult 24-48 de ore, oriunde te-ai afla!

Sursa foto freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri