Directoratul Național de Securitate Cibernetică(DNSC) avertizează că infractorii cibernetici promovează capcane promoționale pentru Ziua Femeii. O ultimă schemă de fraudare folosește abuziv identitatea vizuală a retailerului LIDL România.

”Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu de 2000 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicații de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing. Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic”, precizează reprezentanții Directorului Național de Securitate Cibernetică.



Autoritatea oferă și o serie de sfaturi de care trebuie să țineți cont pentru a nu pica în capcanele lansate de infractorii informatici:

  • Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click!
  • Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri!
  • Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate de social media) și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts[@]dnsc[.]ro.
  • Pune-te la punct cu metodele de fraudare folosite de atacatori online și testează-ți abilitățile de a recunoaște astfel de tentative malițioase: https://sigurantaonline.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri