Cu toții ne încurcăm cu ceva sau altceva, iar cumpărarea unui gadget este cu siguranță un exemplu al unuia dintre acele momente. Citiți mai departe pentru informații care vă vor ajuta să alegeți cea mai bună tastatură Bluetooth și cel mai bun mouse wireless.

Uneori, firele din birou sau din casă pot fi motivul unui accident. Da, există o soluție pentru a ieși din această situație dificilă, și anume să optați pentru un mouse și o tastatură Bluetooth sau wireless.

Achiziționarea de tastaturi fără fir este mult mai complicată decât v-ați aștepta. Dar, între toate tastaturile Bluetooth, există una care se va potrivi nevoilor dvs.. Iată cum să găsiți tastatura wireless potrivită pentru dvs.

Tastaturile wireless vin în toate formele și mărimile. Unele sunt excelente pentru jocuri, în timp ce altele sunt menite să funcționeze cu tablete și telefoane în mișcare. Cel mai bine este să vă gândiți la motivul pentru care aveți nevoie de o tastatură Bluetooth, împreună cu tipurile de caracteristici pe care le căutați înainte de a cumpăra una.

Atunci când alegeți o tastatură și un mouse fără fir, ar fi mai bine să le cumpărați la pachet, pentru că astfel va fi puțin mai ieftin. Bineînțeles, nu uitați că acestea sunt puțin mai scumpe din cauza tehnologiei folosite pentru a transfera semnalul către calculator. Infraroșu și Bluetooth sunt cele două tehnologii principale utilizate pentru a transfera semnale către computer; Bluetooth este mult mai scump decât infraroșu.

Pentru ce veți folosi tastatura?

Nu toate tastaturile sunt create la fel. Pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună tastatură, luați în considerare la ce veți folosi în principal tastatura wireless. Iată câteva cazuri comune de utilizare:

  • La birou: Dacă intenționați să păstrați o tastatură fără fir la birou, atunci ar trebui probabil să vă concentrați asupra ergonomiei și stilului. De asemenea, este posibil să doriți să vă uitați la caracteristici suplimentare, cum ar fi iluminarea RGB.
  • În deplasare: Dacă aveți nevoie de o tastatură wireless pentru a o utiliza cu tableta sau laptopul, indiferent unde mergeți, ar trebui să vă concentrați pe factori de formă subțiri. Puteți lua în considerare chiar și o carcasă de tastatură pentru tabletă.
  • De pe canapea: Televizoarele inteligente sau centrele media conectate la computere au practic nevoie de o tastatură wireless. În acest caz, vă sugerăm să folosiți o tastatură wireless cu trackpad încorporat.
  • Pentru jocuri: Cei mai mulți gameri hardcore de PC folosesc o tastatură mecanică, uneori cu taste programabile și personalizare RGB.

Tastatură cu taste divizate (ergonomică)

Dacă doriți o tastare confortabilă, atunci aceasta este tastatura potrivită pentru dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că tastele de pe această tastatură sunt împărțite în două secțiuni separate care sunt ușor înclinate una spre cealaltă.

Această caracteristică le permite brațelor dvs. să mențină o poziție naturală în timp ce tastați, ceea ce, la rândul său, reduce tensiunea din umeri și brațe.

Tastatură obișnuită

Această tastatură este tastatura obișnuită de calculator, așa cum o cunoaștem noi. Bineînțeles, există versiuni noi, de exemplu cele cu taste multimedia și taste de comandă rapidă pentru Internet.

Mouse cu rotiță

Acest termen este folosit pentru a se referi la mouse-ul obișnuit care are o rotiță și este potrivit pentru majoritatea nevoilor.

Mouse optic

Mouse-ul optic utilizează o fereastră optică pentru a-și determina poziția. Aceasta este o caracteristică minunată dacă ne gândim la ea în ceea ce privește întreținerea. Acest tip de mouse prezintă, de asemenea, performanțe mai bune pe suprafețe care sunt prea aspre pentru un mouse cu rotiță.

Avantajele unei tastaturi și ale unui mouse fără fir

Tastatura Bluetooth simplifică viața doar prin simpla absență a firelor. Datorită acestei caracteristici, utilizatorul are libertatea suplimentară de a face intrări de date fără a sta în apropierea sistemului informatic. Asta nu este tot, instalarea și operarea devin și ele mai simple. Absența firelor asigură, de asemenea, locuri de muncă neîngrădite. Tastaturile fără fir utilizează de obicei un protocol USB.

O binefacere pentru persoanele care tânjesc după eliberarea de fire, mouse-urile fără fir facilitează cu siguranță deplasarea. Oboseala și încordarea sunt mult reduse și datorită acestui gadget. Un mouse fără fir primește alimentarea cu energie în două moduri, unul este bateria și celălalt scaunul de încărcare, în care mouse-ul este alimentat la o sursă de alimentare.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri