Gamingu-ul a devenit în ziua de azi mult mai mult decât o simplă activitate prin care o persoană se poate distra cu prietenii și se poate relaxa în timpul liber. Pentru unii a deveni o simplă rutină zilnică, pe care o desfășoară ori de cate ori au timp liber în timp ce pentru alții, în special cei experimentați, a deveni un mijloc prin care să realizeze un venit financiar prin utilizarea serviciilor de streaming precum și prin alte metode alături de aptitudinile lor.

Utilizarea gaming-ului ca o sursă de venit a devenit posibilă o dată cu dezvoltarea acestei industrii precum și a sistemelor utilizate în acest sens, atât PC-urile și laptopurile cât și consolele, de altfel mai vechi decât calculatoarele și utilizate încă din vremea când nici nu existau atât de multe televizoare color. Cu toate acestea, achiziția unui sistem de gaming performant precum și a celorlalte echipamente necesare pentru a realiza un studio de redare necesită un buget destul de mare deci o investiție inițială mare care poate totuși să fie recuperată în timp.

Cele mai bune performanțe sunt oferite fără îndoială de sistemele PC, jocurile ce ruleaza pe aceste platforme având și specificații mai mari dar și calitate mai bună. Un sistem PC poate fi achiziționat deja asamblat sau poate fi asamblat de către un posesor, achiziția pieselor una dupa alta, atunci când există un buget suficient fiind o tehnică utilizată de mulți gameri. Totodată, un astfel de sistem poate fi îmbunătățit ușor și fără riscuri. Cel mai important este ca placa de bază să fie cât mai nouă și mai performantă, astfel încât să suporte procesoare și plăci video căt mai noi atât în prezent cât și în viitor. O dată ce această condiție este îndeplinită, înlocuirea pieselor învechite cu altele noi se poate face extrem de ușor, pentru fiecare dintre acestea existând socket-uri speciale pe placa de bază prin care piesele se conecteaza la tot sistemul. Nu este nevoie de fire, măsuri speciale, programe ce trebuie instalate și rulate ci un simplu diver, ce se ruleaza ușor și rapid.

Există mai multe metode prin care un sistem PC poate fi asamblat sau îmbunătățit. Acest lucru poate fi facut atât de către cel ce-l deține, acasă, prin achiziția pieselor și montarea lor cât și prin apelarea la un service autorizat unde cei cu mai multă experiență în domeniul IT pentru reparații și mentenanță o vor face astfel încat să nu fie aduse niciun fel de daune pieselor. Pot apărea oricând probleme de compatibilitate și astfel, piesa ce nu este funcțională sau potrivită trebuie returnată sau înlocuită cu alta. Acest lucru se poate să nu fie posibil uneori în cazul persoanelor fizice, mai ales dacă acea piesă a fost dezambalată și manevrată, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp. În schimb, în cazul unui service, care poate avea diverse parteneriate și contracte cu anumiți producători și furnizori este mult mai ușor.

Mulți producători preferă să aibă diverse contracte de colaborare cu anumite firme ce oferă servicii IT, precum un service bun pentru că prin asta pot obține și o anumită promovare, o vânzare mai rapidă a produselor și serviciilor precum și un feedback mai amănunțit și concret din partea acestora, care ajută la îmbunătățirea în viitor a acelor produse și servicii pentru a satisface în final un număr cât mai mare de clienți.

Service-urile IT pot oferi diverse servicii, atât pe partea de hardware cât și pe cea de software, de la reparații, curățări și mentenanță până la îmbunătățirea unei configurații sau reîmprospătarea celei vechi, adică acțiuni de schimbare de sistem de operare, defragmentare de sistem și ștergere a datelor neimportante care nu fac decât să umplă memoria unui dispozitiv, printre altele. Putem spune că există numeroase tutoriale și ghiduri pe internet prin care putem realiza și noi diverse sarcini însă varianta mai sigură este să lăsăm asta în sarcina celor care chiar știu ce fac. Nu ne supunem la niciun risc încât un service bun ne va pune la dispoziție anumite garanții și ne va oferi din start posibilitatea de a alege anumite variante astfel încât să evităm situațiile neplăcute.

Atunci când căutăm piese specifice pentru un sistem de gaming, multe magazine, chiar și de specialitate ne expun doar anumite informații de bază ale fiecărei componenta însa există și multe alte informații importante care nu sunt oferite și care pot face diferența. Nu trebuie să ne gandim ca o diferență de 1% nu ne va ajuta cu nimic ci mai degrabă să optăm pentru tot ce știm că ne va oferi mai mult. De asemenea, trebuie să fim siguri că nu vor exista probleme de compatibilitate, nu neapărat că o componenta nu va funcționa ci mai degrabă că nu va funcționa la capacitate maximă. Angajații unui service IT cu experiență vor ști asta destul de bine și astfel vor putea alege cele mai potrivite componente, asta desigur, în funcție de bugetul ce poate fi alocat.

Timpul reprezintă unul dintre factorii pentru care o persoană nu se poate ocupa de realizarea unui sistem de gaming. Este oarecum greu de explicat, existând atât persoane care și-ar dori un sistem performant însă nu au un buget suficient cât și cei ce au acel buget însă nu au timpul necesar nici măcar pentru a achiziționa cele necesare așa că apelează la un service care să se poată ocupa de tot, de la achiziție până la asamblare și livrare direct la adresa clientului, totul în cel mai scurt timp, desigur.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri