SpaceX, compania spațială a antreprenorului Elon Musk, a semnat primul său contract cu o companie aeriană în vederea oferirii de Internet wireless în aeronave prin intermediul rețelei de sateliți Starlink.

Stalink e în discuții de luni bune cu companiile aeriene pentru a le furniza Internet în aeronave prin intermediul rețelei de sateliți Starlink. Aceasta este o nișă importantă pentru business-ul deținut de Elon Muk și poate contribui semnificativ la eforturile sale de a atrage cât mai mulți clienți enterprise în portofoliul ei, dincolo de segmentul format din simpli consumatori din zonele cu acces limitat la Internet.

Contractul a fost încheiat cu JSX, companie care oferă posibilitatea călătorilor de a apela la avioane private pentru a călători, și implică echiparea a 100 de aeronave cu terminale Stalink. Primul astfel de avion ar urma să zboare până la finalul anului, conform Euronews.com.

SpaceX a ajuns în atenția publică recent prin modul în care i-a oferit posibilitatea Ucrainei de a rămâne conectată la Internet prin sateliții săi, deși Rusia a încercat să bruieze conexiunea.

Experții militari ai Pentagonului s-au arătat surprinși de modul în care inginerii de la SpaceX au reușit să combată tacticile de război electromagnetic ale rușilor atât de rapid și de eficient, în comparație cu modul greoi și plin de procese birocratice ale armatei SUA, care îngreunează capacitatea de răspuns.

Generalul Tad Clark, directorul direcției de superioritate a spectrului electromagnetic al Forțelor Aeriene SUA, a spus că războaiele moderne vor implica tot mai mult războiul electromagnetic, în special pentru a „modela” câmpul de luptă atunci când încep conflictele(citește continuarea AICI).

Sursa foto: Aleksandr Kukharskiy / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri