Blake Lemoine, un inginer din cadrul Google, a fost înlăturat de companie după ce acesta a înaintat documente către un senator american care, conform inginerului, dovedeau faptul că inteligența artificală dezvoltată în cadrul cunoscutei firme este "conștientă".

Deși nu a fost, efectiv, concediat, inginerul fiind plasat în așa-numitul concediu plătit (paid leave, n.r.), Google a transmis astfel un mesaj puternic de dezacord cu afirmațiile inginerului, transmite New York Times.

"Echipa noastră a analizat preocupările ridicate de domnul Lemoine și l-au informat că evidențele nu coincid cu afirmațiile făcute de el", a transmis Brian Gabriel, purtător de cuvânt Google.

De asemenea, compania a arătat că sistemele sale de inteligență artificială pot imita anumite schimburi conversaționale și de asemenea pot improviza pe diferite subiecte, dar nu au conștiință.

Evenimentul a survenit în contextul în care inginerul Blake Lemoine s-a contrazis luni de-a rândul cu colegii săi, ba chiar și cu managerii, în privința faptului că programul Model Lingvistic pentru Aplicații de Dialog (Language Model for Dialogue Applications, sau LaMDA) are conștiință și suflet.

Cu toate acestea, transmite Google, sute dintre cercetătorii și inginerii companiei au conversat cu LaMDA și au ajuns la o concluzie diferită.

Sursa foto: Shutterstock / ArtemisDiana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri