Google a anunţat că a concediat un inginer de software care a susţinut că LaMDA, un robot de chat cu inteligenţă artificială al companiei, este o persoană conştientă de sine, relatează Reuters, conform Agerpres.

Google, care l-a plasat pe Blake Lemoine în concediu luna trecută, a explicat că acesta a încălcat politicile companiei şi că a constatat că afirmaţiile sale despre LaMDA sunt "complet nefondate".

"Este regretabil că, în ciuda implicării îndelungate pe această temă, Lemoine a ales în continuare să încalce politicile clare de angajare şi de securitate a datelor, care includ necesitatea protejării informaţiilor despre produse", a declarat un purtător de cuvânt al Google într-un e-mail pentru Reuters.

Anul trecut, Google a declarat că LaMDA - Language Model for Dialogue Applications (Model Lingvistic pentru Aplicaţii de Dialog) - a fost construit pe baza cercetărilor companiei care arată că modelele de limbaj bazate pe transformatoare antrenate pentru dialog ar putea practic învăţa să vorbească despre orice.

Google şi mulţi oameni de ştiinţă de top au respins rapid opiniile lui Lemoine ca fiind greşite, spunând că LaMDA este pur şi simplu un algoritm complex conceput pentru a genera un limbaj uman convingător.

Sursa foto: Shutterstock / ArtemisDiana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri