Google Maps va beneficia de o îmbunătățire importantă în următoarele săptămâni, oferindu-le utilizatorilor informații referitoare la traficul local prin intermediul unor widget-uri care vor afișa harta în miniatură.

Widget-urile reprezintă o extensie a aplicațiilor pe care le ai instalate pe telefon, oferindu-ți acces la informațiile generate de acele aplicații fără a fi necesar să le deschizi. Într-o postare pe blog-ul Google, reprezentanții companiei precizează că o astfel de abordare vom întâlni și pe telefoanele noastre în săptămânile următoare în ceea ce privește Google Maps.

Widget-ul, denumit Nearby Traffic(traficul din apropiere), va apărea pe ecranul tău, reprezentând practic o imagine a Google Maps în miniatură, concentrată pe detalii precum traficul din zonă, evidențiind prin diferite culori cât de aglomerat este.

Sursa: Blog-ul Google.

Vei putea să vezi în timp real dacă se formează un ambuteiaj în apropierea ta sau dacă a avut loc un accident. Astfel, vei știi dacă este cazul să mergi pe o rută alternativă sau poate să alegi să pleci mai târziu, când se mai eliberează traficul.

Google conduce în topul aplicațiilor de navigare, prin produsele Google Maps și Waze, cea din urmă cumpărată în 2013 de către gigantul de tehnologie pentru 1,1 miliarde de dolari.

Datele oferite de statista arată că în 2021, în Statele Unite ale Americii, Google Maps a condus topul aplicațiilor de navigare descărcate de utilizatori, cu peste 25,4 milioane de descărcări, fiind urmată de Waze cu 13,4 milioane de descărcări.

Sursa foto: AngieYeoh / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri